Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskí mladíci, ktorí bojujú za morom

Prinášame vám zoznam šikovných hokejových mladíkov do 23 rokov, ktorí buď ohúrili za morom alebo sa o to aktívne snažia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tomáš Tatar

23-ročný hokejista je momentálne azda najtalentovanejším mladým Slovákom v najlepšej hokejovej lige sveta. Jeho pozícia v Detroite Red Wings sa každým zápasom zlepšuje. Momentálne je už Tomáš zaraďovaný k stáliciam základného mužstva červených krídel. Svoju kvalitu a neuveriteľnú húževnatosť Tatar ukázal okrem iného aj na ZOH v Soči, na ktorých Slovensko absolútne vyhaslo. Táto mladá puška však patrila medzi našich najlepších hráčov a to si musíme priznať, že sa čakalo skôr od starších hráčov.

Richard Pánik

Hoci je Richard Pánik už známym slovenským hokejovým menom, v tíme Tampy Bay Lightings musí ešte stále o svoju trvalú pozíciu bojovať. Jeho dvojcestná zmluva je pre hráča večnou hrozbou. V minulej sezóne odohral za Tampu 52 zápasov. Rodák z Martina je však pri svojich šikovných rukách predurčený na to, aby sa stal uznávanou a najmä stálou súčasťou zámorskej hokejovej súťaže. Na to bude mať v novej sezóne rozhodne príležitosť, nakoľko jeho ďalšie kroky smerujú do kanadského klubu Toronto Maple Leafs

Marko Daňo

Pri mladíkovom odchode zo Slovana len málokto predpokladal, že hokejista, ktorý sebavedomím lietal v oblakoch, dokáže zámorie osloviť natoľko, že bude hrať v NHL. Marko Daňo však rozhodne prekvapil. Hokejistovi mimoriadne vyšiel turnaj nováčikov v Traverse City. Okrem toho potvrdil svoju formu aj v kempe, v ktorom si absolútne šokujúco vybojoval miesto v prvom tíme Columbusu Blue Jackets. Potešujúcou informáciou je pre slovenských fanúšikov najmä to, že podľa zámorských médií a hokejových odborníkov by mal Daňo nastupovať v zápasoch pravidelne. Kto by bol minulý rok povedal, že hráč, ktorý často nenastupoval v zápasoch pre zlú disciplínu, prejde kempom a dostane sa do základného kádra klubu z najlepšej hokejovej ligy sveta. Devätnásťročný odchovanec Dukly Trenčín je však jasným príkladom toho, že risk je zisk.

Tomáš Jurčo

Dvadsaťjeden ročný spoluhráč druhého Tomáša v Detroite Red Wings je ďalším adeptom na to, aby sa do najlepšej ligy sveta zapísal pamätnými výkonmi a stal sa stabilnou súčasťou kádra červených krídel. Na rozdiel od Daňa, Jurčo má už svoju premiéru v NHL za sebou. V minulej sezóne mal už Detroit možnosť zistiť, že spojenie dvoch Tomášov v jednom útoku nie je pre tím vôbec zlá voľba, ba naopak, Jurčo by sa mal pri svojom slovenskom spoluhráčovi zobrazovať v jednej formácii aj v tejto sezóne. Cez leto pracoval hráč najmä na svojej streľbe. Sme naozaj zvedaví, či sa jeho úsilie preukáže aj na ľade pred tisícmi divákov na štadiónoch a miliónmi pred televíznymi obrazovkami.

Marek Hrivík

Hoci sa hokejista nedostal do hlavného tímu New Yorku Rangers a sezónu bude štartovať na farme v Hartforde. Pri zhode okolností a najmä snahe si ešte NHL v tejto sezóne stále môže zahrať. V prípade samotného 23-ročného hokejistu je verejne známe, že je v tomto prípade možno aj trošku smola, že hráča draftovali práve jazdci. Minulú sezónu sa Rangers dostali po 20 rokoch do finále NHL, tím je preto aj z tohto dôvodu nabitý hviezdami, čo je v Hrivíkovom prípade len na škodu. Hoci podával hráč v príprave dobré výkony, na vytúženú NHL to opäť nestačilo.

Martin Marinčin

Do hlavného tímu najlepšej hokejovej ligy sa neprebojoval ani účastník ZOH v Soči. Odchovancovi Kočíc dal Edmonton v minulej sezóne príležitosť. Na začiatku tej novej ho však posiela do AHL. V prípade Marinčina však veríme, že sa do základnej zostavy Edmontonu opäť prebojuje.

Martin Gernát

Hoci to s 21-ročným hráčom nevyzerá v pozícii s NHL najrúžovejšie, už veľakrát sa v minulosti ukázalo, že popri bojovnosti je v športe významná aj trpezlivosť. Veríme, že čas príde aj na Martina Gernáta a svoj zápas v najlepšej lige sveta v drese Edmontonu mu tak, či onak neujde.

Marek Tvrdoň

Ešte väčšie mračná visia so štartom v NHL nad Marekom Tvrdoňom, ktorý má v drese červených krídel ohromnú konkurenciu. Odchovanec tímu HK Nitra má tak jednoznačne, čo robiť, aby sa v zámorí udržal a vybojoval si svoje miesto v základnom tíme.

Michal Čajkovský

Najťažšie zo všetkých to má jednoznačne slovenský vysokánsky obranca Michal Čajkovský. Washington Capitals s ním ešte neuzavrel zmluvu. Slovák preto má čo robiť, aby dokázal za morom presvedčiť, že na to má a jeho kvality sú hodné najlepšej a najprestížnejšej ligy sveta.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články