Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kučera očakáva špecifikáciu zo strany vlády SR: Funkcionári zväzov cítia úľavu, ale sťažujú sa na zlú komunikáciu

BRATISLAVA - Splnomocnenec vlády SR pre šport Karol Kučera verí, že vláda ešte upraví návrh Úradu verejného zdravotníctva SR o športových podujatiach s 50 účastníkmi. Pre futbalové i hokejové zväzy je pri tomto čísle nemožné zorganizovať ligové zápasy.
Zdroj: 36774
Zdieľajte:

Splnomocnenec na stredajšom brífingu po rokovaniach so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV) uviedol, že prvoradé bolo presvedčiť predsedu vlády Igora Matoviča, aby športové podujatia nezakázal: "Diskutovali sme o tom s pánom premiérom. Toto opatrenie si vypočul a ústretovo reagoval. Športové ligy budú môcť prebiehať, ale ešte sa musí vyjasniť ako. Pri hokeji a futbale asi najviac a musí to byť špecificky vysvetlené."

Prečítajte si aj

Dvaja hráči HC Košice mali pozitívny test na COVID-19

Rozhodnutie povoliť športové podujatia potešilo zástupcov viacerých zväzov. "Musíme apelovať jeden na druhého, aby sme spoločne vytvárali tlak na ústupky. Teší ma že vláda uznala, že sa musí naďalej športovať. Sme jeden z mála športov, kde prebiehajú ligové súťaže a máme dosť problémov. Verím, že tieto opatrenia nám umožnia aj naďalej športovať vo všetkých kategóriách," povedal prezident Slovenskej volejbalovej federácie Martin Kraščenič.

Zástupca basketbalistov Daniel Jendrichovský dodal, že sa prispôsobia pravidlám: "My sme radi, že blok športu nenastal. My sme už zvládli situáciu bez divákov a zvládneme ju aj teraz. Budeme sa snažiť aspoň vysielať zápasy, teší nás v prvom rade to, že môžeme hrať."

Pozitívne reagoval aj prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša: "My sme radi, že môžeme hrať a verím, že sa situácia bude zlepšovať len k lepšiemu. Musíme ešte vyriešiť európske poháre a reprezentáciu. Zrušili sme už prípravný zápas žien proti Česku. Dobrá správa je, že všetky naše hráčky sú negatívne na koronavírus. To je dôkaz, že pristupujeme zodpovedne ku všetkým opatreniam."

Na rokovaní boli prítomní aj zástupcovia Slovenského paralympijského výboru (SPV). Jeho predseda Ján Riapoš uviedol, že SPV by privítal lepšiu komunikáciu zo strany štátu.

"Poprosili sme vládu aj štátneho tajomníka pána Husára, aby nás informovali o prípadných opatreniach skôr, lebo podujatia sa nepripravujú ani deň, ani dva. V súčasnosti máme lyžiarov na sústredení v zahraničí, tenistov na turnaji vo Francúzsku, ktorí nevedia, ako sa majú vrátiť. Takže by sme privítali aj lepšiu komunikáciu a chceme, aby bola včas. Máme ponaučenie z prvej vlny pandémie a mám pocit, že na druhú sme absolútne nepripravení. Viem, že nikto nemá vešteckú guľu, ale aj my sa musíme pripravovať. Som rád, že sa môžeme aj naďalej pripravovať na paralympijské hry do Tokia."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články