Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Oficiálne: New York Rangers vyplatil zo zmluvy Henrika Lundqvista

NEW YORK - To, čo bolo avizované počas posledných týždňov sa teraz naplnilo. New York Rangers vyplatil zo zmluvy legendárneho Henrika Lundqvista, ktorý si teraz musí hľadať nové pôsobisko.
Zdroj: 34708
Zdieľajte:

38-ročný Švéd strávil na Mannhatane celú svoju kariéru v NHL. Stal sa legendou klubu ako gólman, ktorý vychytal najviac víťazstiev (459) a čistých kont (64). Nastúpil na celkovo 887 stretnutí. Kontrakt mal platný ešte na sezónu 2020/21 a to v hodnote 8,5 milióna dolárov. Vyplatením získali Rangers k dobru tri milióny pre nadchádzajúci ročník, ale prišlo o 1,5 milióna pre sezónu 2021/22.

Do tímu prišiel v sezóne 2005/06 a v roku 2014 ho priviedol do finále súťaže. V roku 2012 mu udelili Vezina Trophy pre najlepšieho brankára ligy, v zápase hviezd sa predstavil päťkrát. "Málo hráčov bolo pre nás tak dôležitých ako Henrik Lundqvist. Sme mimoriadne vďační za to, čo urobil pre našu organizáciu. Počas jeho 15-ročného pôsobenia u nás sa nestal iba jedným z najlepších brankárov, aký kedy hral túto hru, ale aj obávaným protivníkom. Navždy bude súčasťou rodiny Rangers," poďakoval sa za dlhoročnú službu švédskemu gólmanovi výkonný riaditeľ klubu James L. Dolan.

Prečítajte si aj

Oficiálne: Tipos Extraliga začne 2. októbra, ale bez divákov

V tíme z New Yorku tak ostala dvojica brankárov Alexandar Georgiev a Igor Šesťorkin. Slovenský gólman Adam Húska by sa týmto pádom mal stať jednotkou farmárskeho tímu a výrazne sa zvýšila jeho šancu dostať sa do NHL. Podľa zámorských médií by nemali Rangers získať ďalšieho gólmana a vracajú sa k formátu s dvomi a nie tromi maskovanými mužmi.

Otázna je však budúcnosť samotného Lundqvista. Očakáva sa ale, že podpíše kontrakt v inom tíme NHL, kde by mohol plniť rolu dvojky a zároveň mentora pre niektorého mladšieho gólmana. V hre je aj ukončenie kariéry. Rozhodnutie musí prísť od samotného "Kráľa Henrika", rodáka z Åre.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: twitter.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články