Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen zvíťazil na ľade Detvy, McPherson dvojgólový. Oremus: Len poctivou robotou sa dostaneme do cieľa

DETVA - Záver prípravného obdobia pred novou sezónou priniesol súboj dvoch rivalov spod Poľany. V Detve sa v poslednom prípravnom zápase stretli domáci hráči so Zvolenom. Aj napriek malému počtu gólov to bol zaujímavý zápas.
Zdroj: 36681
Zdieľajte:

Úvod stretnutia sa niesol v zahrievacom móde, ale už v prvej desaťminútovke si oba tímy vytvorili sľubné šance, ale brankári na oboch stranách boli bezchybní. Počas celého zápasu bol vylúčný iba jeden hráč, hosťujúci Andrej Hatala, ale "bryndziari" svojho súpera počas presilovej hry do ničoho nepustili a do šatní sa išlo za bezgólového stavu.

Druhá tretina priniesla taktiež niekoľko príležitostí na oboch stranách, ale naďalej stretnutiu dominovali brankári. Oba tímy poctivo dodržiavali stanovený systém a obrany boli v podstate bezchybné.

Prečítajte si aj

Zranenie mladého útočníka HKM Zvolen po zákroku od Dalhuisena je vážnejšie

V poslednej tretine začali preberať väčšiu iniciatívu Zvolenčania a viac sa tlačili do útoku. V 51. minúte otvoril skóre McPherson, ktorý pred brankárom Lietavom vyťažil z výbornej práce Petra Zuzina. O dve minúty neskôr opäť vysunul Zuzin Mcphersona a bolo 0:2. Viac gólov už v Detve nepadlo a zvolenský brankár Rahm si udržal druhé čisté konto v príprave. Náročnosť posledného prípravného zápasu uznal aj kapitán Zvolena Radovan Puliš. "Dnes to bol veľmi náročný zápas. V Detve sa vždy hrá ťažko a hráči Detvy ukázali, že dokážu byť veľmi nepríjemní. Detva dnes ukázala silu mužstva. My sme si vytvorili nejaké šance, ale nedarilo sa nám ich premieňať," povedal po stretnutí Puliš.

Prečítajte si aj

Mužstvo Vladimíra Országha odložilo dva zápasy, všetci podstúpia testy na koronavírus

Zvolen v príprave odohral až 12 zápasov, čo je najviac zo všetkých tímov extraligy. "Počas celej prípravy sme formovali mužstvo. Bolo to náročné, pretože hráči sa postupne pridávali do mužstva. Niektorí boli v karanténe a v podstate vždy niekto chýbal. Až posledné dva zápasy sme hrali takmer v kompletnom zložení. Mňa potešil najmä výkon mužstva v Trenčíne, Poprade a dnes v Detve. Chalani sa v týchto zápasoch sami presvedčili, že len poctivou robotou sa dostaneme do nášho cieľa," hodnotil celú prípravu hlavný tréner HKM Zvolen Peter Oremus. V posledných dvoch zápasoch bol na skúške vo zvolenskom tíme útočník Juraj Mikúš. "My sme už o jeho budúcnosti rozhodnutí. Naše rozhodnutie oznámime vedeniu a samotná realizácia už bude na nich," povedal na adresu šikovného centra Oremus.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články