Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tampa Bay rozhodla v 2. tretine: Stamkos pri návrate do zostavy strelil gól, Hedman blízko rekordu

EDMONTON - Hokejisti Tampy Bay Lightning vyhrali tretie finálové stretnutie play-off NHL proti Dallasu Stars 4:1 a ujali sa vedenia v sérii 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe v noci z piatok na sobotu o 02:00.
Zdroj: 36637
Zdieľajte:

"Bolts" psychicky posilnení návratom kapitána Stevena Stamkosa otvorili skóre v 6. minúte, keď chybu v rozohrávke urobil Miro Heiskanen a Nikita Kučerov sa v samostatnom nájazde nepomýlil. O zhruba minútu a pol to bolo už o dva presné zásahy. Práve Stamkos sa krásne dostal okolo Lindella pred bránku a švihom nedal šancu gólmanovi Khudobinovi.

Dallas sa mohol dostať do hry pri vylúčení Erika Černáka, ten si nakoniec odsedel celé dve minúty. Paradoxne, Stars znížili následne vo vlastnom oslabení, keď po práci Hintza krásne trafil Jason Dickinson. Pri vylúčení Radulova však v 21. minúte zaznamenal svoj desiaty gól v play-off obranca Victor Hedman. Prvýkrát po 26 rokoch sa stalo, aby sa bek v play-off profiligy dostal na túto métu. Totálny rekord je 12 gólov Coffeyho z roku 1985.

Lightning do druhej sirény zlomili stretnutie vo svoj prospech definitívne. Úderná prvá formácia vypracovala štvrtý gól, po prihrávke Kučerova strieľal za Khudobina útočník Point a minútu pred koncom druhej tretiny sa najlepšie zorientoval pred bránkoviskom Ondřej Palát. Tréner Stars Rick Bowness stiahol pred treťou časťou hry Khudobina, nahradil ho mladý Jake Oettinger.

Iskierku nádeje vykresal pre texaský tím obranca Miro Heiskanen a svojim spôsobom napravil chybu vedúcu k úvodnému gólu Tampy Bay. Výrazne ale chýbal kapitán Benn, ten spoločne s Ruttom dostal za potyčku 2+10 a naskočil až na záverečné štyri minúty. Dovtedy hráčom Dallasu nevychádzali hlavne presilovky. Keď už mal Pavelski prázdnu bránku, tak netrafil puk. Stretnutie sa teda iba dohrávalo. Tampa Bay aj s Erikom Černákom sa tešia z druhej výhry, obranca Andrej Sekera a jeho spoluhráči budú musieť doťahovať.

Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

Góly: 12. Dickinson (Hintz), 47. Heiskanen (Pavelski, Cogliano) – 6. Kučerov, 7. Stamkos (Hedman, Rutta), 21. Hedman (Cirelli), 33. B. Point (Kučerov, Hedman), 39. Palát (B. Point, Shattenkirk)

Dallas: Chudobin (41. Oettinger) – Klingberg , Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Radulov, Seguin, Benn – Gurianov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Caamano, Dickinson, Cogliano

Tampa Bay: Vasilevskij – Rutta, Hedman, Shattenkirk, McDonagh, Černák, Sergačov – Kučerov, Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – Stamkos, Paquette, Maroon

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články