Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Končí ďalšia veľká éra: Najlepší brankár v histórii Ottawy Senators opúšťa klub

OTTAWA - Skúsený americký brankár Craig Anderson v sezóne 2020/21 nebude súčasťou Ottawy Senators. Kanadský klub NHL s ním nepredĺži momentálne končiaci kontrakt.
Zdroj: 25086
Zdieľajte:

Generálny manažér Pierre Dorion ho označil za najlepšieho gólmana, akého kedy Ottawa mala. Už 39-ročný brankár je na čele interných tabuliek napríklad v počte odchytaných stretnutí čí výhier. Teraz sa stane neobmedzeným voľným hráčom a môže sa dohodnúť na zmluve s ktorýmkoľvek klubom. Koniec kariéry sa u neho stále neočakáva.

Prečítajte si aj

SZĽH ozrejmil situáciu ohľadom Liptákov: Prebiehajú dve trestné stíhania klubu MHK 32, Čanky sa chce takto zbaviť dlhov

Anderson prišiel do Ottawy v roku 2011 z Colorada Avalanche, predtým chytal aj za Chicago Blackhawks a Floridu Panthers. V minulej sezóne ale absolvoval iba 34 stretnutí, čo bolo najmenej od sezóny 2008/09, ak si teda odmyslíme výluku v ročníku 2012/13, kedy mala základná časť iba 48 kôl.

Rodák z Park Ridge v štáte Illionois dvakrát v kariére dosiahol medzi brankármi celej NHL najlepšiu úspešnosť zákrokov. V novembri 2016 bola jeho manželke diagnostikovaná rakovina, a tak sa od Ottawy odpojil, aby bol s ňou. V máji 2017 Nicole svoj boj vyhrala a Anderson sa vrátil ako jednotka na play-off, kde Ottawa postúpila až do finále konferencie. Následne vyhral Bill Masterton Trophy.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: twitter.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články