Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Druhý zápas finále NHL ovplyvnili presilovkové góly, Tampa Bay rozhodla už v prvej tretine

EDMONTON - V druhom finálovom zápase play-off NHL 2019/20 dokázali hráči Tampy Bay Lightning vyrovnať stav série na 1:1 po výhre 3:2. Všetky góly strelili v prvej tretine. Tretí duel je na programe v noci zo stredy na štvrtok o 02:00.
Zdroj: 36591
Zdieľajte:

Dallas síce nevstúpil do zápasu zle a mal niekoľko šancí, ale tie sa neujali. Následne sa hráči texaského tímu niekoľkokrát nechali zbytočne vylúčiť, čo Tampa Bay potrestala. Prvýkrát udrel v presilovke počas 12. minúty strelou spomedzi kruhov do rohy bránky Brayden Point.

O tri minúty neskôr bol na konci krásne biliardovej akcie Ondřej Palát. "Bleskom" výrazne pomohol tretí gól Kevina Shattenkirka v hre piatich proti piatim.

Po zmene strán sa obraz hry zmenil. Oveľa aktívnejší bol Dallas. Vasilevskij v bránke floridského tímu spoluhráčov držal nad vodou a dlho neinkasoval. Prekonal ho až v 35. minúte tiež počas presilovky center Joe Pavelski, ktorý tečoval nahodenie Klingberga. Gól padol už päť sekúnd po štarte početnej prevahy.

Znížiť na rozdiel jedného presného zásahu mohol Blake Comeau, svoj nájazd ani na dvakrát nezakončil gólovo, na druhej strane v podobnej šanci neuspel Pat Maroon.

Tretiu tretinu začal veľkou šancou Palát, trafil betón Khudobina. Dallas sa postupne vracal k svojej hre z druhej tretiny a v 46. minúte využil chybu pri striedaní Lightning. Klingberg nasmeroval puk do bránkoviska, kde ideálne nastavil hokejku Mattias Janmark. Bol to pre neho prvý gól v tohtoročnom play-off. Na 4:2 pre Tampu síce takmer upravil Sergačev, avšak jeho gól pre ofsajd neplatil. Tréner Stars - Rick Bowness si správne zobral "challenge". Dallas sa v závere nedostal do povestného tlaku a nešlo mu to ani bez Khudobina. Tampa Bay teda finálovú sériu vyrovnala na 1:1. Z piatich gólov padli tri v presilovkách.


1. finále play-off NHL 2019/20, Edmonton (Rogers Place)

Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)

Góly: 12. Point (Kučerov, Hedman), 15. Palát (Kučerov, Hedman), 16. Shattenkirk (Coleman, Cirelli) – 35. Pavelski (Klingberg, Radulov), 46. Janmark (J. Klingberg, Radulov)

Tampa Bay: Vasilevskij – Shattenkirk, Hedman, Černák, Sergačev, Rutta, McDonagh – Kučerov, Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Maroon, Verhaeghe

Dallas: Khudobin – Klingberg, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Radulov, Seguin, Benn – Gurianov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Comeau, Dickinson, Cogliano

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články