Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL odovzdala najprestížnejšie individuálne ocenenia: Vyhrali Hellebuyck, Draisaitl, Josi a Makar

EDMONTON - Tesne pred štartom druhého zápasu finále play-off NHL sme spoznali držiteľov tých najprestížnejších individuálnych ocenení za sezónu 2019/20.
Zdroj: 34734
Zdieľajte:

Norris Trophy pre najlepšieho obrancu získal švajčiarsky bek Roman Josi, kapitán Nashville Predators, ktorý zaznamenal 69 za 16 gólov a 49 asistencií, čo je jeho kariérne maximum. Priemerne na zápas hral takmer 26 minút. Medzi finalistami boli aj John Carlson (Washington Capitals) a Victor Hedman (Tampa Bay Lightning).

Vezina Trophy už má svojej zbierke brankára Connor Hellebuyck z Winnipegu Jets. Svojmu tímu pomohol dostať sa do play-off. Vychytal najviac čistých kont (6) v NHL a bol druhý čo sa týka výhier spomedzi všetkých brankárov (31). Išlo na neho najviac striel (1796) a predviedol najviac zákrokov (1656). Nikdy predtým túto cenu nezískal gólman z organizácie Jets/Thrashers. Druhý skončil Tuukka Rask (Boston Bruins) a tretí Andrei Vasilevskiy (Tampa Bay Lightning).

Calder Trophy pre nováčika roku zaslúžene získal Cale Makar z Colorada Avalanche. Mladý obranca získal najviac bodov spomedzi nováčikov-obrancov, štyrikrát z 12 gólov sa trafil v presilovke. Až za ním skončili Quinn Hughes (Vancouver Canucks) a český útočník Dominik Kubalík (Chicago Blackhawks).

Držiteľom Ted Lindsay Award sa stal Leon Draisaitl. Najproduktívnejší hráč základnej časti NHL 2019/20 zaknihoval celkovo 110 bodov (43+67) a vynikal aj medzi asistenciami. Jeho priemer bol 1,55 bodu na stretnutie. Spoločne s Davidom Pastrňákom strelil 10 víťazných gólov. Porazenými finalistami sú Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche) a Artemi Panarin (New York Rangers).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články