Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Brilantný Khudobin počúva chválu z každej strany: Je najväčším adeptom na Conn Smythe Trophy?

EDMONTON - Ruský brankár Anton Khudobin po výhre nad Tampou Bay v prvom finálovom zápase play-off NHL počúva chvály na svoju osobu z každej strany.
Zdroj: 36503
Zdieľajte:

Niet sa ani čomu čudovať, veď k víťazstvu 4:1 prispel 30 zákrokmi, mnohé z nich boli brilantné. Rodák z Kazachstanu reprezentujúci Rusko inkasoval iba raz a aj to v situácii, kedy si puk po odraze od korčúľ Gourdeho a Hintza spravil čo chcel. Takýto kuriózny zásah Khudobin možno ešte ani nedostal. Síce mu niekoľkokrát pomohla žrď, ale hviezdy ofenzívy Lightning totálne vygumoval. Jeho femózne zákroky si pozrite na priloženom videu.

Pozrite si aj

VIDEO Bezhraničná poverčivosť? Seguin proste musí zísť z ľadu posledný

"Snažil som sa vždy koncentrovať na nasledujúcu strelu. Nerozmýšľal som, koľko ich je. Len som si robil moju prácu. Vyhrali sme vďaka skvelému tímovému výkonu, hokej je tímový šport," povedal samotný Khudobin.

Chváli ho aj tréner Rick Bowness: "Mal niekoľko skvelých zákrokov v kľúčových momentoch. Pri ich veľkej ofenzívnej sile sme vedeli, že šance prídu, dôležité bolo nedostať gól v zlom čase. Prvých 40 minút sme hrali presne to, čo chceme. Limitovali sme počet striel súpera, naši obrancovia boli skvelí. Už menej som spokojný s treťou tretinou, dostali sme sa pod veľký tlak a zabíjali nás vylúčenia. Našťastie sme to ustáli."

Razom sa hovorí o tom, že ak Dallas Stars zdvihne nad hlavu Stanley Cup, cena pre najužitočnejšieho hráča by mala ísť práve Khudobinovi. Slávna Conn Smythe Tropy skončila v rukách brankára zatiaľ 15-krát, naposledy v roku 2012, kedy ju získal Jonathan Quick, pred ním aj Tim Thomas. Legendárny gólman Patrick Roy ju ako jediný v histórii získal trikrát. O jeden úspech menej má aj Wayne Gretzky.

ANKETA: Mal by Anton Khudobin získať Conn Smythe Trophy?

  • Áno

    100%

  • Nie

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články