Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Černák bude rokovať o novej zmluve: Ako veľmi pôjde s platom nahor?

TAMPA BAY - Slovenský obranca Erik Černák sa v najbližších dňoch bude sústrediť na finále play-off NHL, ktoré štartuje v noci zo soboty na nedeľu, ale potom bude musieť riešiť aj nový kontrakt.
Zdroj: 36518
Zdieľajte:

Ten súčasný s Tampou Bay Lightning mu totiž končí po tejto sezóne. Košický odchovanec si našiel pevné miesto v zostave "Bolts". Aj keď pre brankárov ostatných tímov nie je žiadnym výrazným nebezpečenstvom, tak sa zaradil medzi spoľahlivých bekov v obrannej tretine, pred vlastnou bránku a takisto je dominantný na oslabeniach. Výborné hrá telom, do súbojov chodí tvrdo, no čisto. To sú aspekty, za ktoré si ho cení aj tréner Jon Cooper.

Prečítajte si aj

Súčasný zoznam legionárov v tímoch Tipos Extraligy (19.9.2020)

Momentálne poberá 735 tisíc dolárov ročne. Nebude mať však nárok na arbitráž, čiže s Tampou Bay sa musí dohodnúť na určitej finančnej čiastke. Podľa zámorských médií vyzerá byť v jeho prípade ako najideálnejšia voľba jedno alebo dvojročná "premostňovacia" zmluva na minimálne trojnásobok súčasného príjmu.

To znamená, že by poberal plat zhruba niekde od 2,2 do 2,6 milióna dolárov počas sezóny 2020/21 a o rok by, v prípade, že bude pokračovať v spoľahlivých výkonoch, mohol rokovať o viacročnej zmluve za ešte viac miliónov.

Nové zmluvy budú po sezóne 2019/20 potrebovať aj Anthony Cirelli, Carter Verhaeghe, Mitchell Stephens, Pat Maroon, Mathieu Joseph, Mikhail Sergachyov, Zach Bogosian, Jan Rutta, Kevin Shattenkirk či Mike Condon. Je však jasné, že mnohí z nich odídu do iných tímov NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články