Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Rušno v Minnesote, organizácia bude pokračovať vo výmenách: Blíži sa megatrejd obrancu?

MINNESOTA - Generálny manažér Minnesoty Wild, Bill Guerin, otvorene hovorí, že bude pokračovať v trejdoch, nakoľko chce mužstvo prebudovať, aby malo ešte väčšiu šancu priblížiť sa k Stanley Cupu.
Zdroj: 33532
Zdieľajte:

"Divosi" získali už dvoch hráčov. Najskôr prišiel center Nick Bjugstad z Pittsburghu Penguins. Podľa tsn.ca budú "Tučniaci" naďalej platiť nešpecifikovanú časť z jeho ročného kontraktu na 5,25 milióna dolárov. V ešte prebiehajúcej sezóne odohral Bjugstad len 13 zápasov s bilanciou 1+1. Po novembrovej operácii brušného svalstva sa po štvormesačnej prestávke vrátil na ľad 5. marca, ale o päť dní neskôr utrpel zranenie dolnej časti tela a po koronavírusovej pauze sa nepredstavil ani v predkole play off v Toronte, kde Penguins neprešli cez Montreal Canadiens. 28-ročný Američan odohral v NHL za Floridu Panthers a Penguins dokopy 439 zápasov, v ktorých dal 97 gólov a pridal 110 asistencií. Florida ho draftovala z 19. miesta v roku 2010, do Pittsburghu ho "panteri" vymenili 1. februára 2019.

Pozrite si aj

VIDEO Poverčivosť sa ich netýka: Hráči Tampy Bay sa dotkli Prince of Wales Trophy

Druhým krokom Guerina bola nová zmluva pre obrancu Jonasa Brodina. Švédsky hokejista bude v NHL aj naďalej obliekať dres Minnesoty. S Wild sa dohodol na novom kontrakte na sedem rokov v hodnote 42 miliónov amerických dolárov počnúc sezónou 2021/2022. Dvadsaťsedemročný obranca pôsobí v Minnesote celú svoju zámorskú kariéru, klub ho draftoval v roku 2011 z desiateho miesta.

Zatiaľ najzaujímavejší krok bol ale odchod Erica Staala do Buffala Sabres, zatiaľ čo do St. Paul prichádza krídelník Marcus Johansson: "Trochu sa týmto omladzujeme. Náš tím získava nový výzor. Potrebujeme káder premiešať, nájsť inú cestu k úspechu. Niekedy si to žiada aj drastické opatrenia," vysvetlil pre AP trejd generálny manažér "divochov" Bill Guerin. Minnesota sa výmenou omladila, Johansson je v porovnaní so Staalom o šesť rokov mladší, kontrakt má platný ešte rok. V tejto sezóne si pripísal 30 bodov (9+21) v 60 vystúpeniach. V minulosti obliekal okrem Buffala aj dresy Washingtonu, New Jersey a Bostonu.

S najväčšou pravdepodobnosťou odíde aj obranca Matt Dumba. 26-ročný Kanaďan poberá 6 miliónov ročne, jeho kontrakt platí do konca ročníka 2022/23. Hovorí sa o tom, že záujem o hráča majú Edmonton Oilers, Ottawa Senators, Florida Panthers či Vancouver Canucks: "Snažíme sa poskladať lepší tím, takže musíme robiť veľké kroky. Ak nebudeme aktívni, nezlepšíme sa a zostaneme rovnakí. O to nám nejde," tvrdí Guerin.

ANKETA: Mal by byť Matt Dumba vymenený?

  • Áno

    40%

  • Nie

    60%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia

Podobné články