Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Okuliar sa nevie dočkať štartu WHL, je rád za šancu na Liptove: Napriek okolnostiam sa z tohto tímu dá niečo vykopať

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Prvou voľbou bola Dukla Trenčín, to však nevyšlo. Mladý útočník Oliver Okuliar sa dostal do Liptovského Mikuláša a v príprave sa napriek niekoľkým nepriaznivým okolnostiam javí naozaj dobre. Je rád, že môže konečne hrávať, súčasná situácia okolo koronavírusu ho ale hnevá, nakoľko by sa rád videl v kanadskej juniorskej WHL-ke. Aj o tom rozprával v interview pre náš portál.
Zdroj: 33263
Zdieľajte:

Na Liptove odohral niekoľko prípravných zápasov, herný priestor si pochvaľuje: "Každý vie, aké sú podmienky v Liptovskom Mikuláši. Je to také jednooké, nie stopercentné, ale som rád, že mám kde hrať a trénovať. Spoluhráči sú super. Som rád, že môžem pôsobiť v tomto klube," hovorí Okuliar pre hokejovysvet.sk.

Mrzí ho však, že nevyšiel materský Trenčín: "Bol mojou prvou voľbou, keďže som odchovancom Dukly a priamo tam v meste aj bývam. Trenčín však má Marka Daňa a v útoku už nechcel ďalšieho hráča, čo som chápal. Na druhej strane som bol sklamaný, keďže som chcel hrať v rodnom meste, no klub má veľa svojich hráčov. Keď mi to agent povedal, tak som to oznámil otcovi a hľadali sme možnosti. V Liptovskom Mikuláši sme nevideli pretlak v útoku, takže som išiel tam," prezradil 20-ročný krídelník.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš v budúcej sezóne pod novým názvom: Hokej budú robiť profesionáli

V predsezónnych stretnutiach dostal Okuliar veľa priestoru: "Hral som naozaj dosť. Zatiaľ ale nemám na konte veľa zápasov medzi seniormi, takže sa stále oťukávam. Je to síce príprava, no som za to rád," uvedomuje si. Liptáci majú problém v ofenzíve. Počas troch stretnutí Tipsport Kaufland Cupu sa presadili len raz: "Keď sa pozriete na mená v našej zostave, tak je tam skúsený Rudolf Huna, ale potom sú tam aj chalani, ktorí nemajú v Extralige odohraté nič. Hlavne v ofenzíve, keďže obrana je dobrá. Doplácame trochu na nízke skúsenosti v ofenzíve. Medzi mužmi je to iné ako v juniorke. Brankári sú väčší a skúsenejší. Pri našich šanciach si to väčšinou vedia postrážiť a úprimne, tých šancí veľa ani nemáme," jasne skonštatoval Okuliar.

"Aj ja osobne musím teraz pracovať viac. Z juniorky som bol zvyknutý, že som nemusel na ľade robiť až toľko čiernej roboty. Teraz na šance musím pracovať ja, aj preto hrám centra. Ako spoluhráči ešte nie sme toľko zohratí," tvrdí účastník posledných MSJ v Česku: "Ako prišiel tréner Jančuška, tak nastavil určitý herný systém. V defenzíve to teda nie je zlé. Počas posledných dvoch stretnutí sme dostali len tri góly, čo je dobrá vizitka. Keď začneme dávať góly aj my, tak výsledky prídu a pokojne môžeme vyhrávať tesne povedzme 2:1, 3:1 alebo 3:2. Okrem skúsených obrancov máme aj mladých a talentovaných brankárov, ktorí sa chcú zlepšovať. Z tohto tímu sa dá niečo vykopať," verí Oliver Okuliar.

Prečítajte si aj

Slovenskí rozhodcovia trvajú na svojich požiadavkách, sú pripravení nenastúpiť na zápasy

Výmena trénerov už počas prípravy na neho výraznejšie nezapôsobila: "Ani jedného som predtým nepoznal osobne. Prvý týždeň som zažil s Josefom Turekom. Je to super chlapík, ale tréningy boli asi iné ako si predstavovalo vedenie, takže prišla zmena. Pán Jančuška priviedol soj systém a snaží sa pracovať na detailoch, ktoré by síce mali ovládať všetci, ale nie všade na Slovensku sa učia niektoré veci. Hlavne mladší chalani sa to musia doučiť. Ani na jedného trénera nemôžem povedať nič zlé."

Okuliar síce už odohral pár prípravných zápasov. Aby mohol nastúpiť v Tipsport Extralige je potrebné dotiahnuť detaily: "Na sezónu 2020/21 mám zmluvu vo WHL si Lethbridge Hurricanes, kde teda ostávam. Potrebujem podpísať zmluvu o hosťovaní. Nie je to nič náročné, sú to len papierovačky, no treba ich doriešiť. V Mikuláši nemusím mať riadny kontrakt, keďže nebudem poberať plat a budem na hosťovaní," prezradil pre náš web.

Juniorská WHL by mala začať v decembri a Okuliar sa toho nevie dočkať: "Zatiaľ sa nič nezmenilo. Dúfam, že to začne v decembri, pretože každý chce hrať. Nie každý zo zámorských hráčov má takú šancu ako ja, že sa môže rozohrať v Európe," uvedomuje si. Jeho Lethbridge môže v ročníku 2020/21 myslieť vysoko: "V minulom ročníku sme mali šancu niečo dokázať, ale náš tím bol až na povedzme päť hráčov veľmi mladý. Teraz by sa mala pozmeniť obrana, ale útok aj brankári po väčšine ostanú, takže budeme jeden z favoritov na celkové víťazstvo," tvrdí. Ak ostane hviezdny kapitán Dylan Cozens, ambície ani nemôžu byť iné: "Pri takejto hviezde sa to točí hlavne okolo nej. Ak by hral budúci rok vo WHL, tak je schopný spraviť 130 alebo 140 bodov. Nemyslím si však, že sa vráti, pretože Buffalo Sabres, ktoré ho draftovalo, určite hráča ako on potrebuje. Podľa mňa bude hrať už v NHL," hovorí Okuliar, ktorý bol práve po Cozensovi v predošlom ročníku druhým najproduktívnejším hráčom Hurricanes.

Rodák z Trenčína sa znova pohybuje aj v preddraftových rebríčkoch, lenže už dvakrát to nevyšlo: "Veľa ľudí aj kamarátov sa ma na draft pýta, ale ja som po tých dvoch rokoch skeptický. Každopádne, uvidíme, čo bude. Každý chalan chce byť draftovaný, posúvať sa v kariére, podpísať zmluvu v NHL a tak ďalej. S draftom tento rok nepočítam, ale ak si ma niekto vyberie, tak budem rád. Možno by mi to pomohlo, možno nie. Je veľa hokejistov vybraných v 1. kole, ktorí už nehrajú hokej. Naopak, mnoho hráčov nebolo draftovaných, zmluvu podpísali posledný rok v juniorke a teraz hrajú v NHL prvé dve formácie," veľavravne doplnil Oliver Okuliar v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články