Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vláda musí konať, inak šport na Slovensku skončí, tvrdí Jurinyi. Možno pôjde aj pred parlament

POPRAD - Hokejisti šestnástich klubov Kaufland Cupu zdvihli varovný prst a búchaním hokejok o ľad vyjadrili nesúhlas s doterajšou nečinnosťou štátu, ktorý im zatiaľ nepomohol prekonať náročnú situáciu.
Zdroj: 32267
Zdieľajte:

Tá vznikla vplyvom pandémie koronavírusu a následné opatrenia naďalej limitujú možnosti klubov financovať svoje fungovanie. "My sme nechali priestor a pol roka sme netlačili na vládu. Chápeme, že prvoradé boli iné veci, no teraz je čas, aby sa kompetentní pozreli aj na nás. Za HK Poprad môžem povedať, že môže nastať vážny problém," povedal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Pre protest v podaní hráčov búchajúcich hokejkami o ľad, mal pochopenie: "Je to prvý zdvihnutý prst zo strany hokejistov a športovcov, aby vláda začala konať. Prešlo pol roka a o šport sa stále nikto nezaujíma. Žiadna konkrétna pomoc k nám doteraz neprišla. My sme momentálne na hrane. Všetkým profesionálnym športom, nielen hokeju, reálne hrozí, že nezačnú novú sezónu.

Prečítajte si aj

VIDEO Levice získali veľkú posilu: Do tímu prichádza majster sveta, ktorý si zahral v NHL a bol draftovaný v 1. kole

Nechcem sa stavať do roly odborníka ani hygienika, ale štát by sa mal za nás postaviť. Obmedzil nás, no my sme tiež obchodné spoločnosti a potrebujeme generovať nejaký obrat, aby sme mohli vyplácať ľudí, ktorí sú zapojení do hokeja. Nariadenia nás v tom obmedzujú. My sa k tomu staviame zodpovedne a snažíme sa ten kolotoč udržať. My máme návrhy riešení, no stále je to iba o rečiach. Šport je dôležitý faktor v spoločnosti. Športovci aj umelci robia pre spoločnosť veľmi veľa. Hokej je najpopulárnejší šport, ktorý priniesol Slovensku veľa radosti a nám sa nepáči postoj, ktorý teraz zaujal štát," povedal Jurinyi.

Spoločne s ďalšími členmi Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK) sa o situácii už dlhodobo rozprávajú a okrem upozornení na nedostatky majú aj niekoľko možných riešení: "Máme tabuľky, čísla, všetko sme prepočítali. Vychádza nám to tak, že by to štát nestálo až tak veľa. Je potrebné spraviť ústretový krok a nájsť kompetentných, ktorí by sa na to vážne pozreli a išli do toho. Myslím si, že keď nebudeme vypočutí, tak sa spoja všetky športy. Potom budú niektorí prekvapení, keď budeme stáť pred parlamentom."

Popradčania protestovali v úvode zápasu v Michalovciach. V ňom si napokon víťazstvom 2:0 zabezpečili postup do ďalšej fázy Kaufland Cupu, no hlavnou témou duelu bol jeho netradičný úvod. Prvých 30 sekúnd sa nehralo a aj samotní hráči veria, že búchanie hokejok o ľad počuli aj kompetentní. "Ja na to často myslím. Nikto ani nevie, či sa začne sezóna. Sme v obavách a nie každý má zadné vrátka. Keď sa to zruší, tak to bude pre mnohých veľmi ťažké," poznamenal útočník Miroslav Preisinger.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články