Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Zvolen získal z českej Extraligy svojho odchovanca, vystužil defenzívu

ZVOLEN - Obranca Michal Ivan sa po troch rokoch vracia pod Pustý hrad. S HKM Zvolen sa dohodol na pôsobení do konca sezóny 2020/21.
Zdroj: 35939
Zdieľajte:

Zvolenský odchovanec debutoval v A-tíme Zvolena ešte v okóbri 2015, v tom čase ako vôbec najmladší hráč v histórii samostatnej slovenskej súťaže vo veku 15 rokov. Počas troch sezón v áčku HKM nastúpil spolu na 69 zápasov. Zvolen opustil v úvode sezóny 2017/18, keď zamieril do kanadskej juniorskej ligy QMJHL, kde s tímom Acadie-Bathurst Titan získal v tom istom ročníku prestížny Memorial Cup.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals získal bývalého obrancu Banskej Bystrice, na skúške Švéd a Američan

Ako nedraftovaný hráč sa Ivan následne zúčastnil kempu Los Angeles Kings. 20-ročný rodák zo Žiaru nad Hronom má za sebou dva dorastenecké a dva juniorské svetové šampionáty. V minulej sezóne debutoval aj v seniorskej reprezentácii, v ktorej nastúpil na dva prípravné zápasy. Bol hráčom českého extraligistu HC Dynamo Pardubice a s týmto tímom mal zmluvu aj pre sezónu 2020/21. Nakoniec ju ale odohrá v materskom klube.

"Ide o klasický transfer, zatiaľ som tu do konca sezóny," povedal Ivan, ktorý sa spolu s ďalšou čerstvou posilou, brankárom Adamom Húskom, pripojil k tímu na stredajšom tréningu: "Letnú prípravu som začal v Pardubiciach, s tímom som trénoval aj na ľade. Potom klub zmenil majiteľa a do kádra pribudli dvaja starší obrancovia. Rozprával som sa s generálnym manažérom, ktorý mi narovinu povedal, že v prvých troch obranách nemám miesto. Zhodli sme sa na tom, že sedieť a čakať na šancu pre mňa nemá význam, potrebujem hrať," povedal pre klubový web.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články