Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marko Daňo v prvom tíme Columbusu!

NHL
Marko Daňo si splnil svoj hokejový sen. Mladý slovenský útočník po náročnej príprave prežil záverečné čistky v tíme Columbusu a tesne pred štartom NHL sa jeho meno ocitlo na súpiske Blue Jackets pre novú sezónu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

,,Som veľmi šťastný, môj sen sa stal skutočnosťou. Teším sa na veľkú výzvu," povedal pre TASR Daňo. Ešte len devätnásťročný útočník má za sebou krušné, no úspešné leto. Tromi gólmi a rovnakým počtom asistencií pomohol Columbusu k triumfu na turnaji nováčikov v Traverse City a následne sa nestratil ani v prvom tíme "modrokabátnikov". V príprave odohral päť stretnutí s bilanciou dva góly a dve asistencie.

Daňovi pomohli k zotrvaniu v prvom tíme Columbusu aj zranenia útočníkov Nathana Hortona a Boonea Jennera. Zatiaľ nie je isté, či sa dostane do zostavy v úvodnom zápase nového ročníka v noci na piatok proti Bufalu. Blue Jackets majú v súčasnosti 14 zdravých útočníkov, hrať môžu dvanásti. Podľa portálu The Cannon by mohol Daňo dostať príležitosť v druhom útoku po boku Matta Calverta a Brandona Dubinského, v príprave si zahral aj na pravom krídle lajny s Arťomom Anisimovom a Scottom Hartnellom.

Marko Daňo hokejovo vyrástol v Dukle Trenčín, odkiaľ sa cez mládežnícke výbery prepracoval do A-tímu už v 16 rokoch. Následne v sezóne 2012/2013 odišiel do Slovana Bratislava, v ktorého drese sa predstavil v nadnárodnej KHL. V nej si pripísal viac ako 80 štartov a do štatistík 12 kanadských bodov (6+6). Slovensko reprezentoval vo všetkých mládežníckych kategóriách, v roku 2013 si obliekol premiérovo národný dres aj na svetovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články