Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vůjtek:V tretej tretine sa prejavila väčšia herná kvalita súpera

Plán vydolovať z úvodných dvoch zápasov na MS so silnými súpermi aspoň jeden bod slovenskí hokejisti splnili. Sami však cítili, že sa v nich dalo vyťažiť viac. Súboje s Českom (2:3 pp) i Kanadou (1:4) mali rozohraté veľmi dobre, v oboch si vypracovali tesný náskok, ktorý ale po zbytočných chybách stratili a tak sa radoval ich protivník.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Máme za sebou dva náročné zápasy. S výkonmi nášho mladého mužstva musíme byť spokojní, chlapci odovzdali maximum. Chceli sme získať bod, máme ho, no vzhľadom na priebeh stretnutí sme ich mohli získať viac," bilancoval úvodný dvojzápas tréner národného tímu Vladimír Vůjtek.

O prehrách rozhodli zakaždým nedôslednosti v obrane. V piatkovom súboji s Českom za stavu 2:1 neustrážil Peter Čerešňák pred vlastnou bránkou Jaromíra Jágra, ktorý 127 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal a poslal duel do predĺženia, v ktorom rozhodol o triumfe súpera Jakub Klepiš. V sobotu proti Kanade za stavu 1:1 zazmätkovali Slováci pri striedaní, Martin Marinčin na chvíľu stratil puk z dohľadu a nepokryl Codyho Hodgsona, ktorý nezadržateľne skóroval. "Ak držíte Kanaďanov celý čas na dištanc od bránky a potom sa urobí takáto chybička, ktorú súper potrestá, tak tá strata mrzí. Druhý, celkom zbytočný gól sme inkasovali v čase, keď sme vyrovnali hru a Kanaďania už pociťovali únavu a neboli takí agresívni. Prišlo ale zlé striedanie, keď sme prepadli vzadu a taký silný tím ako Kanada to dokáže využiť. Táto situácia rozhodla, už sme nemali síl vývoj zvrátiť," priznal Vůjtek.

Slováci stavali v oboch dueloch na pozornej defenzíve, z ktorej vyrážali do rýchlych brejkov, pričom najmä proti Čechom ich vedeli vtipne riešiť. Súperi však mali vo svojich stredoch hráčov, ktorí v zlomových momentoch zabrali. "Kanaďania boli veľmi silní na puku. My sme sa ich snažili vytláčať spred našej bránky a vykrývať priestor v obrannom pásme. V prvých dvoch tretinách nás podržal Ján Laco, chytal skutočne parádne, na tom sme držali výsledok. V tretej tretine sa však prejavila väčšia herná kvalita súpera."

Vůjtek v sobotu spojil dokopy útočný trojzáprah Richard Pánik - Marek Viedenský - Tomáš Tatar, ktorý tak obnovil spoluprácu z úspešných juniorských MS 2009 v kanadskej Ottawe. S výkonmi trojice mladíkov zo zámoria však vyjadril tréner iba čiastočnú spokojnosť: "Útočníci sú na to, aby strieľali góly a ich útok žiadny nedal. Spokojný som s tým, ako sa herne prejavovali, ale do koncovky sa nedostali."

V priebehu súboja naskočil do hry aj 19-ročný Martin Réway. Najmladší hráč slovenského výberu pritom nedokončil poludňajšie rozkorčuľovanie pre problémy v dolnej časti tela a podľa pôvodného plánu nemal večer proti Kanade nastúpiť. "Martin je zvláštny človek, ktorý má určité záhady. Niekedy nimi prekvapí aj trénerov," povedal tréner na adresu Réwaya.

Slovenskí hokejisti mali v nedeľu na MS voľný deň, ďalší zápas v základnej A-skupine ich čaká v pondelok o 15.45 SELČ, keď nastúpia proti Francúzsku. Tento duel môže byť veľa napovedať o postupových ambíciách Vůjtekovho tímu. "S Francúzmi sme hrali v apríli dvakrát v rámci záverečnej prípravy na šampionát, raz sme s nimi prehrali a raz vyhrali. Odvtedy ich sila ešte vzrástla. Poznáme ich, no aj oni nás. Očakávam vyrovnaný zápas, v ktorom musíme hrať na viac ako sto percent. Ak chceme postúpiť do štvrťfinále, musíme v pondelok bodovo uspieť," stanovil cieľ hlavný kouč.

Zdieľajte:
Pridal: Peter H
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články