Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pittsburgh čakajú veľké zmeny: Odchádza skúsený obranca, dvojicu útočníkov čaká výmena a klub asi opustí aj brankár

PITTBUSRGH - Zdá sa, že Pittsburgh Penguins čakajú pred sezónou 2020/21 veľké zmeny a v najbližších týždňoch môžeme očakávať niekoľko veľmi zaujímavých výmen.
Zdroj: 20563
Zdieľajte:

Na odchode je Matt Murray, ktorý "Tučniakom" síce vychytal dva Stanleyho poháre, avšak v posledných dvoch sezón nepodával najpresvedčivejšie výkony. Nahlas sa hovorí, že ho chce získať Toronto Maple Leafs, to sa najskôr ale potrebuje zbaviť Frederika Andersena. Toho zase chce Carolina Hurricanes. Murrayho zmluva skončila po sezóne 2019/20, rovnako tak aj kontrakt Tristana Jarryho. Ten by mohol predĺžiť zmluvu a byť novou jednotkou.

Prečítajte si aj

VIDEO Šancu v NHL mu dali tri tímy, stále miesto ale nezískal: Kanadský bojovník sa sťahuje do Švajčiarska

V Pittsburghu nebude pokračovať 30-ročný obranca Justin Schultz. Ten prišiel do organizácie počas sezóny 2015/16 z Edmontonu Oilers. Vyhral Stanley Cupy v rokoch 2016 a 2017. Po tom druhom podpísal trojročný kontrakt na 5,5 milióna dolárov na sezónu, pričom jeho kontrakt sa teraz končí. Stane sa neobmedzeným voľným hráčom, môže zamieriť do akéhokoľvek klubu.

Viac priestoru by v defenzíve mal dostať 23-ročný John Marino. Američan by postupom času mohol patriť do prvých dvoch obranných párov. Zmluvu na ďalšie dva roky podpísal fínsky bek Juuso Riikola. Zmluvy po sezóne 2019/20 končia aj hráčom ako Dominik Simon, Patrick Marleau, Sam Lafferty či Jared McCann. Práve posledne menovaný by mohol odísť, nakoľko jeho plat bol 1,25 milióna a teraz sa zdvihne až k hranici 4 miliónov. To by nemusela byť pre Penguins výhra, a preto sa ho pokúsia vymeniť ešte kým môžu, keďže bude obmedzený voľný hráč.

Svoj potenciál nenapĺňa Nick Bjugstad. Poberá 4,1 milióna dolárov, zmluvu má platnú ešte na rok. Často ale býva zranený. Od konca sezóny 2018/19, kedy prišiel z Floridy, odohral za Pittsburgh iba 51 zápasov, získal 16 bodov. V ročníku 2019/20 dokonca nastúpil iba trinásťkrát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články