Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Petrohrad vyhnal Janusa z brány, Slovan s debaklom

KHL
Hokejisti HC Slovana sa predstavili na ľade tímu SKA Petrohrad, ktorý pred svojim publikom v tejto sezóne ešte neprehrali.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

SKA Petrohrad - Slovan Bratislava 7:1 (1:0, 3:1, 3:1)

Góly: 17. Panarin (Šipačov, Dadonov), 23. Martensson (Červenka, Thoresen), 28. Panarin (Kutejkin, Dadonov), 29. Kadejkin (Jermakov) 46. Červenka, 49. Panarin (Dadonov), 50. Červenka (Thoresen, Martensson) - 24. Vondrka (Štajnoch), 60. Baranka (Bližňák)

Zostavy:

SKA Petrohrad: Ivannikov - Rjasenskij, Chafizullin, Kutejkin, Alexandrov, Belov, Čudinov, Judin, Jermakov - Ericsson, Tichonov, Kovaľčuk - Dadonov, Šipačov, Panarin - Thoresen, Martensson, Červenka - Ketov, Kadejkin, Ponikarovskij

Slovan Bratislava: Janus (Backlund) - Sersen, Baranka, Štajnoch, Sigalet, Brejčák, Starosta - Nagy, Murley, Vondrka - Netík, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, Hudáček - Šťastný, Bližňák, Lunter

Hneď v úvod zápasu preukázali hokejisti SKA Petrohradu v akej skvelej kondícii hrajú svoje domáce zápasy. Kvality tak musel preukázať aj brankár Slovana Jaroslav Janus, pred ktorým bolo v prvých minútach rušno, najmä vďaka dvom hrúbkam belasého obrancu Szigaleta. Do útoku sa neskôr dostávali aj hostia. Bartovičova strela v 7. minúte vyzerala nádejne, ešte nebezpečnejší bol však následný protiútok Petrohradu. Po ňom sa opäť v pozitívnom svetle ukázal Janus. Slovan sa neskôr dostal do výbornej príležitosti, keď Vondrka prihrával pred bránu Murleymu, brankár Petrohradu Ivannikov však odolal. V prvých 10 minútach bola hra belasých veľmi sympatická. To vyústilo aj do prvého vylúčenia domácich, keď sa v polovici prvého dejstva poberal na 2 minúty z ľadu Ericsson a Slovan mal obrovskú šancu na otvorenie skóre. Neskutočnú šancu mal v presilovke Surový, brankár Petrohradu ho však zastavil a Slovan nakoniec početnú prevahu nevyužil. Hneď po skončení presilovky sa do obrovskej šance dostal Tičar, ktorý stál pred ruským brankárom úplne sám, ten však čaroval a vytlačil puk mimo brány. Do obrovských problémov sa dostal po skrumáži pred vlastnou bránou gólman Janus, opäť však potvrdil, prečo dostal šancu v belasom drese v tomto atraktívnom zápase práve on. V 16. minúte si prvú presilovku zahrali aj domáci, keď sa na trestnú lavicu poberal za hrubosť Brejčák. SKA Petrohrad počas presilovky Slovan doslova drvil a neskôr sa aj radoval z gólu, keď sa presadil Panarin. Tri minúty do konca prvého dejstva sa tak domáci hráči očividne upokojili. Dokazovali to najmä držaním puku. Ich spokojnosť mohol narušiť najmä Nagy, ktorý Rusov znepokojil svojou aktivitou pred brankárom Ivannikovom. Do konca prvej tretiny sa však skóre už nemenilo. Slovan bol však aj napriek nepriaznivému skóre strelecky aktívnejší, keď na domáceho brankára vyslali hráči s orlom na hrudi dokopy 13 striel, zatiaľ čo na druhej strane čelil Janus desiatim pokusom.

Fínsky tréner Slovana Matikainen asi použil v kabíne správne slová, lebo belasí sa v úvode druhého dejstva jasne rozbehli smerom k brankárovi Ivannikovi. Neskôr mali však Slovanisti obrovské nešťastie, keď sa puk dostal za Janusa už po druhýkrát. Z pohľadu hornej kamery to vyzeralo, že belasého brankára prekonal Starosta, ktorý si strelil vlastný gól. Do streleckej listiny však napokon zapísali Martensona. O necelé dve minúty Slovan konečne skóroval a kontaktnú bránku strelil Michal Vondrka. Ďalšiu obrovskú šancu mal aj Surový, Ivannikov však jeho snahe opäť odolal. To, čo sa však dialo na ľade neskôr muselo zarmútiť azda každého belasého fanúšika. Namiesto vytúženého vyrovnania udrel Petohrad a dvoma zlepenými gólmi Slovanistov očividne znechutil. Najskôr sa v 28. minúte presadil Panarin a o minútu neskôr zvýšil už na 4:1 Kadejkin. Štvrtý gól vyhnal z brány belasého gólmana Jaroslava Janusa, ktorého vystriedal švédsky kolega Backlund. Hoci bol Slovan po dvoch rýchlych petrohradských zásahoch značne zaskočený, hráčom nemožno odoprieť snahu. Hra sa však častejšie odohrávala pred gólmanom Backlundom. Ukončiť trápenie chcel aj Ladislav Nagy, avšak ani z jeho pokusu gól nebol. O vylepšenie skóre sa snažili aj Vondrka a Surový, ani jedna z ich striel však nepatrila medzi nebezpečné. Omnoho väčšiu šancu mal na druhej strane Panarin. Necelé dve minúty do konca druhého dejstva si Slovan ešte zahral presilovku, keď sa previnil Martenson. Do sirény sa už skóre nemenilo. Belasí tak boli isto radi, že nešťastná tretina je už za nimi.

Slovan vstúpil do poslednej tretiny v dobrom tempe, keď mu zostávali ešte sekundy z presilovky z druhého dejstva. Tú však napokon nevyužil. V 42. minúte sa poberal na trestnú lavicu Baranka a Petrohrad tak mal šancu, zvýšiť svoj náskok už na 5:1. Domáci hokejisti však túto možnosť nevyužili a do útoku sa tak po vyrovnaní hráčov na ľade poberali hostia z Bratislavy. Šancu na gól mal neskôr aj Slovan, keď sa faulom previnil v 46. minúte Tichonov. Pri početnej výhode však spravil chybu v útočnom pásme Vondrka a neskorší nájazd Červenku nebol dokončený, nakoľko bol hráč Petrohradu faulovaný. Trestné strieľanie však český hokejista využil a zvýšil tak na 5:1. Hoci Slovanisti po trestnom strieľaní pokračovali v presilovke, k jej využitiu však už neprišlo. Po piatom góle domácich sa hra značne spomalila a upokojila. Z ničoho nič sa však do šance dostal Panarin, ktorý po parádnej Dadonovej prihrávke zavŕšil svoj hatrick a zvýšil už na 6:1. Slovanisti po tomto góle už jasne rezignovali, keď sa do streleckej listiny neskôr po druhýkrát zapísal Červenka. Z hry bolo vidieť, že belasý tím už kapituloval a jeho hráči ako keby už len čakali na sirénu, ktorá by ich trápenie ukončila. Slovan si však v 52. minúte zahral presilovku, keď si na trestnú lavicu išiel sadnúť kapitán domácich Kovalčuk. Ani túto početnú prevahu však belasí využiť nedokázali. Neskôr si mohol početnú prevahu vyskúšať aj Petrohrad, Slovan v nej ôsmy gól nedostal. Veľkú šancu mal po vyrovnaní síl na ľade Červenka, tretí gól sa mu však streliť nepodarilo. Kozmetickú úpravu nakoniec zabezpečil Baranka a Slovan sa tak môže pochváliť aspoň tým, že strelil posledný gól zápasu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články