Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Legionári priviedli Zvolen k víťazstvu. McPherson: Premenili sme presilovky, a preto sme uspeli

Zvolen - Pod Pustým hradom sa dnes stretli tímy, ktoré sú v odlišnej situácii, čo sa týka zápasovej vyťaženosti. Zatiaľčo pre domáci Zvolen to bol dnes už piaty prípravný zápas, hokejisti Košíc vykorčuľovali na svoj prvý zápas prípravného obdobia. V prvej formácii "oceliarov" nastúpili zvolenskí odchovanci Michal Chovan a Martin Pospíšil. Hlavnými postavami stretnutia boli však zvolenskí legionári.
Zdroj: 36353
Zdieľajte:

Prvá tretina nepriniesla veľa vzruchu, ale vyššia herná prax sa prejavila a domáci Zvolen si vypracoval viacero príležitostí, ktoré ale brankár Sedláček dokázal zlikvidovať. Na prvý gól sa čakalo pomerne dlho, keď bezgólové skóre zmenil v presilovke po krásnej akcii Allan McPherson, ktorému priniesla úvodný gól spolupráca s Bondrom a Stupkom. Košice si vypracovali taktiež zopár dobrých príležitostí, ale švédsky brankár Robin Rahm nepustil za svoj chrbát ani jeden pokus hostí. "Dnes to bol dobrý zápas pre tím aj pre mňa. Músím sa poďakovať spoluhráčom, ktorí skvele blokovali strely, nedovoľovali súperovi dorážať a snažili sa, aby pred bránkou nebolo veľa hráčov. Výrazne mi uľahčovali prácu v bráne, a to brankár veľmi rád vidí," pochválil po zápase spoluhráčov švédsky brankár Rahm, ktorý si vo svojom treťom zápase v drese Zvolena pripísal prvé čisté konto.

Prečítajte si aj

Poprad porazil Michalovce a vyhral Tatranský pohára Slovan deklasoval dvadsiatku

Druhý gól zápasu prišiel až v tretej tretine, keď sa po druhýkrát v zápase presadil Allan McPherson v 47. minúte. Opäť to bolo v početnej prevahe a tentoraz ho ideálnou prihrávkou našiel Peter Hraško. "Pre Košice to bol prvý zápas, ale nemyslím si, že to rozhodlo o našom víťazstve. Košice majú dobrý tím, ale my sme dnes dali góly a premenili sme presilovky, a to bol ten hlavný rozdiel, pre ktorý sme dnes boli úspešní," pomenoval hlavné dôvody zvolenského víťazstva dvojgólový strelec. V tíme sa cíti veľmi dobre a každým zápasom sa to zlepšuje. "Som rád, že som späť a každým dňom sa na ľade cítim lepšie. Vo formácii s Mikeom (Hammond) a Radom (Bondra) sa mi hrá veľmi dobre. Spolupráca medzi nami funguje, pretože obaja sú rýchli a veľmi kvalitní hokejisti," pochvaľoval si spoluprácu so spoluhráčmi McPherson.

V závere zápasu sa hosťujúci tréner rozhodol odvolať brankára, ale Košiciam to neprinieslo želaný efekt a v poslednej minúte zápasu uzavrel na 3:0 strelou cez celé klzisko Václav Stupka. "Myslím si, že z našej strany to bol vydarený zápas. Konečne sa nám podarilo premeniť presilovky. Veľkú zásluhu na dnešnom víťazstve má náš bránkár, ktorý nás celý zápas veľmi podržal, keď nedostaneme gól, tak vyhráme," zhodnotil víťazstvo Stupka.

Prečítajte si aj

Trenčín si na sezónu 2020/21 poistil účastníka posledných MSJ

Hosťujúci tréner Jan Šťastný bol aj napriek prehre s výkonom svojho tímu spokojný. "Bol to pre nás prvý zápas a myslím si, že sme ho odohrali dobre. Priviedli sme sem veľmi mladé mužstvo a možno sme boli aj trochu prekvapení, ako dobre to tí chlapci zvládali proti takému náročnému súperovi. Verím, že keď doladíme detaily a zaradia sa do zostavy ešte hráči, ktorí dnes neboli k dispozícii, tak to môže byť pre nás dobrá sezóna,"povedal po prvom zápase tréner "oceliarov".

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články