Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kam sa rozpŕchli legionári z Tipos Extraligy?

BRATISLAVA - Aj počas tohto leta sa legionári, ktorí mali dobrú sezónu v najvyššej slovenskej súťaži, rozpŕchli do rôznych kútov Európy a Severnej Ameriky. Kde všadiaľ sa tie najväčšie hviezdy posunuli?
Zdroj: 34268
Zdieľajte:

24-ročný český útočník Jindřich Abdul sa v drese Slovana Bratislava stal najproduktívnejším mužom najvyššej slovenskej súťaže, keď nazbieral 62 bodov (23+39). Získal životný prestup do KHL a v drese Severstaľu Čerepovec už zarezáva naplno. V prípravných dueloch a na štarte sezóny v KHL hral v prvej formácii aj s našim Adamom Liškom.

Druhým najproduktívnejším hráčom súťaže sa stal kanadský krídelník Brock Trotter. Napriek jeho 60 bodom je jasné, že v HKM Zvolen pokračovať nebude, no klub na nový ročník oficiálne nemá. Pred niekoľkými týždňami však práva v rámci KHL na tohto skúseného hokejistu získala Dinamo Riga.

Prečítajte si aj

Protest APHK a zástupcov hokejistov: Nemôžeme byť už ticho!

Josef Mikyska si spravil skvelé meno v Dukle Trenčín, potvrdiť bodovú potenciu sa bude snažiť vo Vítkoviciach. Jedenáste miesto v produktivite získal Američan C.J. Stretch, po roku v MAC Újbuda posilnil druholigový nemecký tím Bietigheim Steelers. V DEL 2 hrával už tri roky.

István Sofron bol v drese MAC desiatym najproduktívnejším hráčom súťaže, získal 48 bodov. Pokračovať bude v tomto tíme, ktorý prešiel do Erste ligy. Willie Corrin bol druhým najproduktívnejším bekom. V HKM Zvolen pokračovať nebude, nový klub ešte nemá. Joona Jääskeläinen po úspechom vo Fínsku uspel aj v Banskej Bystrici, po zisku 46 bodov získal kontrakt v Mladej Boleslavi, kde zamieril taktiež Brandon Alderson, strelil 26 gólov v drese Trenčína.

Francis Beauvillier bol produktívny v drese DVTK, nový angažmán ešte nehlásil. Jeho bývalý spoluhráč Nick Ross si vyskúša druhú nemeckú ligu za Lausitzer Füchse. Protihráčom mu bude napríklad aj Kenney Morrison, po dvoch rokoch v Nitre si oblečie dres Tölzeru Löwen a americký útočník Cason Hohmann nastúpi za EC Bad Nauheim, kde sa posnaží preniesť svoju produktivitu zo všetkých troch sezón, kedy hral v Európe.

Obranca Patrick McNally hrával v najvyššej slovenskej súťaži za MAC aj Nitru, nový klub ešte nemá. V rumunskom celku SC Csíkszereda si zahrajú Colton Yellow Horn, Judd Blackwater i Mathieu Tousignant. Dánsku súťaž si po roku v DVTK a Zvolene vyskúša Davis Vandane. Rodák z Kanady a reprezentant Kazachstanu Martin St. Pierre podpísal kontrakt s maďarským tímom Dunaújvárosi Acélbikák (Erste liga). Americký center Garrett Thompson sa vrátil do ECHL, stal sa súčasťou Greenville Swamp Rabbits.

Brankár Barry Brust mal pokračovať v Slovane, ale zmluva mu bola zrušená, takže si stále hľadá nový angažmán. Tyler Beskorowany bude po Banskej Bystrici pôsobiť pod Danom Cemanom aj v rakúskom Villacheri.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články