Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Gólové obrodenie Patrika Kocha vo Vítkoviciach

OSTRAVA - Obranca Patrik Koch nikdy nepatril medzi vyhlásených strelcov gólov, ale jeho defenzívne schopnosti boli zakaždým vysoko hodnotené. Príprava v drese Vítkovíc mu však vychádza veľmi dobre.
Zdroj: 30839
Zdieľajte:

Za HC Košice sa pritom Koch naposledy trafil ešte 26. februára 2019 v poslednom kole základnej časti Tipsport ligy proti Liptovskému Mikulášu pri výhre 4:0. Presadil sa aj dva dni predtým, keď "Oceliari" zmietli Žilinu 7:1 a zaznamenali svoje jubilejné 1000. víťazstvo v najvyššej slovenskej súťaži.

Rodák z Malaciek ročník 2018/19 ukončil so štyrmi zásahmi. Od spomínaného februára sa ale nepresadil ani raz a to odohral ďalších dokopy 71 zápasov. Šesť v play-off 2018/19, sedem na "slovenských" MS, ďalších sedem v prípravných zápasoch Slovenska počas ročníka 2019/20 a 51 ich nazbieral v nedokončenej minulej sezóne.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš získal útočníka z HC ´05 Banská Bystrica

Na prvý gól od 26. februára 2019 čakal do 11. augusta 2020, kedy jedným presným zásahom pomohol Vítkoviciam v rámci Generali Česká Cup poraziť Přerov (7:1). 23-ročný obranca doposiaľ odohral za nového zamestnávateľa sedem stretnutí, strelil v nich štyri góly. Perfektne mu vyšlo hlavne zápolenie so Šumperkom, kedy mal pri výhre 4:2 bilanciu dva góly a jedna asistencia. Rozvlnil aj sieť Havířova pri prehre 2:5.

Koch teda po takmer rok a pol trvajúcej pauze bez presného zásahu strelil v posledných dvoch dueloch tri góly a ak si formu z prípravy prenesie aj do Extraligy, môže zažiť najlepšiu sezónu kariéry z pohľadu gólov. Medzi seniormi sú jeho rekordom štyri kúsky. Ešte v doraste Brna sa v jednom roku presadil trinásťkrát.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články