Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liptovský Mikuláš prekvapivo mení trénera: Tureka vystriedal Jančuška

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Čech Josef Turek už nie je tréner hokejistov MHK 32 Liptovský Mikuláš.
Zdroj: 21859
Zdieľajte:

Vedenie tipsportligového klubu s ním rozviazalo zmluvu, na striedačke ho nahradil Milan Jančuška, ktorý vytvorí trénerskú dvojicu s doterajším asistentom Pavlom Paukovčekom. Informoval o tom denník Šport vo svojom stredajšom vydaní. Liptáci neboli spokojní s výkonmi v príprave, keď prehrali s Popradom 2:13 a 2:3 po nájazdoch. Výsledkom bola trénerská zmena, Turek vydržal vo funkcii iba dva mesiace. "Aj výsledok prvého prípravného zápasu naštrbil dôveru medzi nami a trénerom Turekom. Rozchádzali sa naše názory a predstavy, ako by to v Mikuláši malo fungovať," uviedol pre Šport generálny manažér klubu Milan Čanky.

Prečítajte si aj

Bubliny aj na MSJ? V Kanade uvažujú nad možnosťou hrať podľa vzoru NHL

"Po vzájomnej dohode sme rozviazali zmluvu ešte pred sezónou, aby sa mužstvo pripravovalo v jasnej situácii. Vyrovnali sme si záväzky voči trénerovi Turekovi za mesiac august. Už pred druhým zápasom, ktorý sme odohrali v Poprade, sme rozmýšľali nad výmenou trénera a komunikovali sme s novým koučom, ostrieľaným Milanom Jančuškom, či by bol ochotný nastúpiť od 1. septembra. Dohodli sme sa a v utorok prevzal mužstvo. Jančušku poznám zo Žiliny, robili sme tam spolu. Vieme, čo od seba môžeme očakávať," vysvetlil Čanky dôvody výmeny.

Šesťdesiatročný Jančuška viedol začiatkom minulej sezóny Nové Zámky, predtým trénoval aj Košice, Poprad či Žilinu. Na striedačke Liptovského Mikuláša pôsobil už v rokoch 2005 - 2007.

Do kádra MHK 32 sa vracia Patrik Oško, ktorého si nevybral tréner Banskej Bystrice Norbert Javorčík do zúženého kádra na sezónu 2020/2021.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články