Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vyhral juniorský Stanley Cup, teraz chce napodobniť Asselina: Banská Bystrica sa mi zapáčila, hovorí Matt Mistele

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský útočník Matt Mistele posledné štyri sezóny odohral v zámorskej univerzitnej súťaži USports na Ryerson University. Päť rokov pôsobil v juniorskej OHL-ke, kde si zahral po boku Vincenta Trochecka, Anthonyho Cirelliho či Jakoba Chychruna a v roku 2015 súťaž s Oshawou Generals vyhral. K tomu pridal aj juniorský Stanley Cup, ako sa prezýva Memorial Cupu.
Zdroj: 36264
Zdieľajte:

Po kariére v juniorke ale Misteleho kroky viedli na univerzitu: "Liga USports je skvelá pre takých hráčov ako ja. Mnoho hráčov v mojom veku získalo po juniorke kontrakty v AHL, ja som sa rozhodol ísť na univerzitu. Dostal som štipendium, takže som študoval zadarmo a hral som pri tom hokej," hovorí 24-ročný útočník.

Počas kariéry sa raz stal najproduktívnejším hráčom spomínanej súťaže, čo takisto zvládol aj Guillaume Asselin, bývalá hviezda Banskej Bystrice: "Niekoľko rokov sme hrávali proti sebe, je to skvelý hráč. Viem, aký tu bol úspešný a ja sa pokúsim spraviť to isté. Taký je plán. Cítim, že môžem byť podobným lídrom a získavať veľa kanadských bodov," verí.

Prečítajte si aj

Poprad vyhral v Spišskej Novej Vsi, Banská Bystrica v predĺžení zdolala Nové Zámky

Po štyroch rokoch v kanadskej USports na Ryerson University prvýkrát Mistele vyskúša európsky hokej: „Počul som o klube samé dobré veci. Agent mi povedal, že Bystrica má záujem. Veľmi sa teším, že môžem byť súčasťou tohto tímu,“ povedal: "Zatiaľ sa v Banskej Bystrici cítim veľmi dobre, je to tu celé skvelé a páči sa mi tu. Teším sa na začiatok ligy.Už v OHL som šiel z domova do Michiganu, takže už som zažil aké je to hrať hokej v novom prostredí. Spoluhráči sú ale skvelí, pomáhajú mi. Mám výborného spolubývajúceho Nicka Welsha. Som nadšený novou výzvou," vyznal sa z pocitov Mistele.

Zatiaľ odohral dva zápasy a strelil dva góly. Pri príprave sa presadil proti Zvolenu aj v piatok do siete Nových Zámkov: "Máme mladý tím a pred sebou veľa práce. V zápase so Zámkami sme ukázali, že ešte musíme na nejakých veciach pracovať, ale boli tam aj dobré momenty," uvedomuje si rodák z mesta Whitby v Ontariu. Iba deväť hráčov, ktorí uzreli svetlo sveta v tomto meste bolo draftovaných do NHL. Najznámejším z nich je určite James Neal. Mistele si v roku 2014 v šiestom kole vybralo Los Angeles Kings.

Len šesť hokejistov narodených vo Whitby si NHL aj zahralo. Okrem Neala to sú Paul Ranger, Drake Caggiula, Liam Reddox, Pete Vipond a David Ayres, ktorý ako núdzový brankár nastúpil v sezóne 2019/20 do svätyne Caroliny Hurricanes a doviedol ju k výhre nad Torontom Maple Leafs.

Späť k Mistelemu, ktorý na Slovensko pricestoval s krajanmi Nickom Welshom a Joshom Winquistom: "Z videnia sme sa poznali. Mali sme spoločných bývalých spoluhráčov, ale prvýkrát sme sa stretli takto riadne až cestou do Banskej Bystrice. Strávili sme spolu karanténu, s Nickom bývame v jednom byte, Josh je sám. Cvičil som, pozerali sme filmy a oddychovali. Dalo sa to zvládnuť, ale pre hokejistu bolo tých niekoľko dní ťažkých. V Banskej Bystrici je to však zatiaľ skvelé, mesto je krásne. S ostatnými dvomi zámorskými hráčmi sme sa po skončení karantény boli poobzerať v meste a blízkom okolí," dodal Matt Mistele.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články