Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO McPherson sa do Zvolena vrátil s nadšením: Mám tu nedokončenú prácu

Zvolen - Vedenie HKM Zvolen hovorilo hneď po ukončení minulej sezóny, že v tej nasledujúcej ostane v tíme len pár hráčov z minuloročného kádra. Nakoniec sa to aj naplnilo a okrem mladých odchovancov ostali v tíme dvaja legionári Ben Betker a Allan McPherson. Kanadský útočník bol ťahúňom svojho tímu a tretím najproduktívnejším hráčom ligy. V podobných výkonoch chce pokračovať aj v novom ročníku. Viac prezradil v rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 34440
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol zotrvať vo Zvolene aj v ďalšej sezóne?

"Mám tu nedokončenú prácu, pretože sezóna skončila veľmi skoro, začiatkom marca, kvôli pandémii koronavírusu. Páči sa mi tu v klube, páči sa mi hrať pre zvolenských fanúšikov a myslím si, že Zvolen je pre mňa to správne miesto v nasledujúcej sezóne."

Mal si aj iné ponuky?

"Boli tam aj nejaké ďalšie ponuky, ale tento rok to bolo zložitejšie, pretože koronavírus ovplyvnil cestovanie a kluby po celom svete. Veľmi sa mi páči priateľská atmosféra a prostredie v klube, takže som nadšený, že som späť a strávim tu ďalšiu sezónu."

Čo hovoríš na nový tím, ktorý vo Zvolene vznikol?

"Tím vyzerá veľmi dobre teším sa na to, čo môžeme dokázať. Máme tu nových kvalitných hráčov, ďalší tu ostali z minulej sezóny. Sme dobrá partia, a preto sa veľmi teším, kedy sa to znova rozbehne."

Kedy si prišiel späť do Zvolena?

"Prišiel som pred niečo viac ako dvoma týždňami. Po príchode sme mali povinnú karanténu a po nej som sa mohol zapojiť do prípravy."

Ako trávil čas počas karantény?

"Pozeral som televíziu, trochu som doma cvičil, počúval som hudbu a odpočítaval som čas do ďalšieho týždňa, aby som sa mohol pripojiť k mužstvu."

Máš nejaké osobné ciele do sezóny?

"Vždy sa snažím spraviť pre tím to najlepšie, čo viem. Chcem podávať stabilné výkony a byť lídrom, aby som pomáhal tímu. Chcem, aby sme mali ako tím ešte lepšiu sezónu, ako tú predošlú. Mali sme v nej silné obdobia, keď sme zbierali body, ale boli tam aj slabšie momenty, kedy sa nám príliš nedarilo. Musíme odstrániť tie slabšie chvíľky, aby sme boli ešte lepší."

Prečítajte si aj

VIDEO Šťastný sa inšpiroval v Edmontone, Košice zavádzajú novinku

Ako sa cítiš na ľade po takej dlhej prestávke?

"Áno, prestávka bola veľmi dlhá. V sobotu to bol môj prvý zápas, odkedy som v marci odišiel. Cez leto som nemal takmer žiadnu možnosť ísť na ľad, pretože v Kanade boli uzavreté klziská a boli nastavené, také pravidlá, že bolo ťažké sa niekam dostať. Som rád, že počas predchádzajúcich dvoch týždňov som sa vrátil a opäť mám možnosť hrať."

Ako hodnotíš prvé tri prípravné zápasy?

"Prvé dva zápasy som videl z tribúny. Hrali sme proti kvalitným súperom a náš tím hral veľmi dobre. V sobotu sme otočili v tretej tretine stav, keď sme prehrávali 3:1. Je veľmi dobre, že sa nám to podarilo a môžeme na tom stavať."

Patríš k najobľúbenejším hráčom tímu, medzi zvolenskými fanúšikmi. Čo to pre teba znamená?

"Ja sa len snažím hrať svoju hru. Fanúšikovia to vedia oceniť, čo je skvelé. Dúfam, že cez rok budú môcť chodiť na zápasy v hojnom počte. Platia aj nejaké obmedzenia na to, koľko ich môže byť, no dúfam, že s postupom času sa to trochu uvoľní. Ja milujem, keď môžem hrať pred fanúšikmi. Mňa osobne aj tím veľmi podporujú, teším sa na začiatok sezóny — dúfam, že pred nimi."

Prečítajte si aj

Zvolen získal náhradu za Sheu, do tímu prichádza produktívny kanadský obranca

Ako sa ti žije na Slovensku?

"Vždy, keď sa vrátim, tak sa musím trochu aklimatizovať. S tým jazykom to je niekedy ťažké, ale každým dňom si naň o čosi lepšie zvykám. Treba proste zistiť, čo vám vyhovuje. Sme v pekných apartmánoch, čo je fajn. Je príjemné, keď viete, kde všetko nájdete — obchody, reštaurácie a takéto veci. Je to príjemnejšie, ale ako som už povedal, s tým jazykom sú obyčajne najväčšie problémy. Nakoniec si na to ale zvyknete a celkom dobre sa s tým zžijete."

Ktoré miesta na Slovenku si už stihol navštíviť?

"Párkrát som bol v Bratislave. V ďalších týždňoch by som sa chcel ísť pozrieť do Tatier, ak budem mať čas. Sú tam pekné jazerá, ale aj ďalšie miesta, na ktoré sa teším, keď si ich pôjdem pozrieť."

Ktoré je tvoje obľúbené jedlo?

"Korenený losos s ryžou, citrónom a špargľou."

A čo slovenské jedlá?

"Mám veľmi rád guláš, ktorý máte na Slovensku. Neviem či ho robím správne, keď si ho pripravujem sám, ale vždy keď som ho mal, bol naozaj dobrý."

Čo hovoríš na slovenské pivo?

Pivo na Slovensku je výborné. Dobré pivo je vždy dobré. Som rád, keď si nájdem čas a môžem si nejaké vychutnať."

Čo by si povedal na hru a prejav Maroša Jedličku?

"Je to veľmi dobrý hokejista. V sobotu sme chvíľu spolu hrali v útoku a je naozaj šikovný. Zatiaľ sme sa príliš nerozprávali, pretože je trochu hanblivý. Je veľmi dobré, že je tu taký mladý chalan a hrá s nami. Ukazuje, že na to má. Som rád, že je tu a rád vidím, keď sa mladí hokejisti zlepšujú."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články