Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hammond bol v detstve fanúšikom Petra Forsberga, má rád suši a na Slovensku chce vyhrať každý zápas

Zvolen - Jedným z nových hráčov v Tipsport lige bude v budúcej sezóne reprezentant Veľkej Británie Mike Hammond, ktorý sa predstavil aj na posledných majstrovstvách sveta na Slovensku. Tento veľmi zaujímavý hráč si za svoje nové pôsobisko vybral HKM Zvolen. V rozhovore pre náš portál priblížil napríklad aj hokej vo Veľkej Británii.
Zdroj: 31745
Zdieľajte:

Prečo si sa rozhodol práve pre Zvolen?

"Volal mi agent, že Zvolen prejavil o mňa záujem. Bol sa aj pozrieť v klube a meste. Cieľom tímu bude vyhrať titul. Presne to chcem aj ja, a preto som tu."

Mal si aj iné ponuky?

"Kvôli pandémii koronavírusu aj kluby čakali s ponukami pre hráčov. Podpisovanie hráčov sa spomalilo, ale prišla ponuka zo Zvolena, a tak som neváhal a súhlasil som."

Poznal si pred príchodom niekoho v šatni?

"Nie, každý je tu pre mňa nový, ale vyzerá to tak, že budeme skvelá partia, a preto sa už veľmi teším na začiatok sezóny."

Mal si nejaké informácie o Slovensku alebo Tipsport lige?

"Samozrejme, o Slovensku som niečo vedel, keďže som tu bol na majstrovstvách sveta v Košiciach. Viem, že Slovensko je hokejová krajina a je tu kvalitná súťaž. Naozaj sa už veľmi teším, kedy to začne."

Rozprával si sa s trénermi o tvojej úlohe v mužstve?

"Som ofenzívny hráč, ale ako tím sa chceme prezentovať atraktívnou hrou a všetci musíme hrať na oboch stranách klziska."

Máš nejaké osobné ciele do sezóny?

"Nie, všetko je to o tíme. Sme jeden tím, a tak musíme aj stále hrať, aby sme mohli dosiahnuť náš spoločný cieľ."

Ako sa cítiš na ľade s novými spoluhráčmi?

"Je to super, sme dobrá partia a každý tvrdo pracuje, aby sme sa zlepšovali. Navzájom sa motivujeme a zlepšujeme sa. Zatiaľ je to skvelé"

Prečítajte si aj

Zbieral skúsenosti v kempe Washingtonu, prekonal aj Draisaitla: Teraz sa Coxovi zapáčila Detva

Aké máš očakávania od novej sezóny?

"Musíme sa snažiť vyhrať každý zápas a nepozerať príliš dopredu. Ak spravíme všetko, aby sme boli úspešní v každom zápase, možeme byť úspešní aj na konci."

Je pre teba výhodou, že sú v tíme aj Kanaďania?

"Určite áno, chalani mi to veľmi uľahčujú, hlavne Allan (McPherson) a Ben (Betker)"

Čo hovoríš na prvé tri prípravné zápasy?

"je to dobré, chalani veľmi tvrdo pracujú a zatiaľ sa mi tá hra páči. Bolo ťažké prvé dva zápasy sledovať z tribúny. Do tretieho zápasu som už nastúpil, čo bolo ešte ťažšie, keďže to bol prvý zápas po takmer polroku. Každým dňom sa to bude zlepšovať a myslím si, že nás čakajú dobré zajtrajšky."

Ako by si porovnal podmienky vo Zvolene a v britských kluboch?

"Je to rozdiel, pretože je iné hrať na Slovensku a vo Veľkej Británii. Su to odlišné súťaže a tomu sa všetko podriaďuje. Všetko je tu na profesionálnej úrovni a v klube je všetko zabezpečené. Je dobré tu byť."

Ako si spomínaš na svetový šampionát, ktorý sa konal na Slovensku a ty si sa ho zúčastnil v tíme Veľkej Británie?

"Bola to skvelá skúsenosť, ktorá viacerým z nás otvorila oči. Košice sú krásne mesto a ja som si tam užil každý deň. Bola to skúsenosť, na ktorú nikdy nezabudnem. Teším sa, že budem môcť Slovensko lepšie spoznať."

Vedel by si porovnať britskú súťaž s ďalšími, v ktorých si pôsobil?

"Ťažko sa to porovnáva, ale aj v Británii je to kvalitná súťaž. Hrá sa tam viac severo-americký štýl hry, pretože je tam veľa importov. Keď sa rozbehne súťaž na Slovensku, možno ju budem vedieť lepšie porovnať."

Ako by si opísal sám seba ako hráča?

"Povedal by som, že som tvorca hry."

Ako si strávil čas v karanténe po príchode do Zvolena?

"Pozeral som Netflix, čítal som nejaké knihy. Snažil som sa byť aktívny, v tom čo sa dalo, ale teraz som už veľmi rád, že tu môžem byť s chalanmi."

Prečítajte si aj

VIDEO Detroit si poistil mladú hviezdu novou zmluvou, Kanaďan si príde na slušné peniaze

Skúsil si už nejaké slovenské jedlo alebo pivo?

"Áno, zašli sme už spolu na pivo. Jedlo ešte len budem viac objavovať a ochutnávať, ale bol som v Caffé Bistro a tam je naozaj dobré jedlo."

Aké je tvoje obľúbené jedlo?

"Ja mám rád všetko. Veľmi rád mám suši a steak."

Kto je tvojím hokejovým vzorom?

"Keď som vyrastal bol som veľký fanúšik Petra Forsberga. Bol rýchly, silný na puku, mal dobrú strelu. Páčila sa mi aj jeho fyzická hra."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články