Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen vyhral domáci turnaj. Puliš vyzdvihol celý tím, Jedlička príjemne prekvapil

Zvolen - Tretí hrací deň Memoriálu Pavla Zábojníka priniesol stretnutie medzi domácim tímom HKM Zvolen a MAC Ujbuda, v ktorom bojovali Zvolenčania o víťazstvo na turnaji. Po obrate v záverečnej tretine zvíťazil domáci tím 5:3 a na turnaji obsadil prvú priečku.
Zdroj: 36227
Zdieľajte:

Domáci tím nastúpil v zostave už aj s trojicou Mcpherson, Betker, Hammond, stále však chýbali zranení Marco Halama a Ján Chlepčok a nehral ani obranca Meliško. V úvodnej tretine si "rytieri" vytvorili viacero sľubných príležitostí a od začiatku boli lepším mužstvom. Hostia z hlavného mesta Maďarska hrozili najmä z protiútokov a počas presilových hier. Tlak domácich vyústil v prvej dvadsaťminútovke len do jedného gólu, keď sa v 17. minuté spred brány presadil Marcinek. "Zo začiatku sme začali slabšie a nedarilo sa nám premieňať šance, ale v tretej tretine sme sa rozbehli a otočili sme to," povedal po zápase dvojgólový strelec domácich, ktorý pridal druhý gól v 46.minúte po dôraze pred brankárom súpera.

V druhej tretine sa už viac do hry dostávali aj hostia, ktorým prostredná časť hry vyšla veľmi dobre, keď zásluhou troch gólov otočili stav zápasu. Postupne sa presadili Orbán, Ritter a Terbócs. Domácim sa nedarilo podľa predstáv, a tak do kabín odchádzali s dvojgólovým mankom.

Prečítajte si aj

Zvolen predviedol skvelú otočku a porazil MAC, vyhral Memoriál Pavla Zábojníka

Do tretej tretiny však zverenci Petra Oremusa prepli na vyššie obrátky a zvrátili stav opäť na svoju stranu. Vydarený bol najmä vstup do poslednej časti, keď sa v priebehu niekoľkých sekúnd v 46. minúte presadili Hammond a Marcinek a o minútu neskôr strelil víťazný gól Kelemen. Potom už domáci dominovali a súpera takmer do ničoho nepustili. Skóre uzavrel v 52. minúte svojím tretím gólom na turnaji Maroš Jedlička.

Asistent trénera Oremusa Andrej Podkonický bol spokojný len s treťou tretinou. "Dnes to bol pre nás veľmi ťažký zápas. Vytvorili sme si optický tlak, ale prvé dve tretiny sme málo strieľali. V druhej tretine nám hráči Budapešti dvakrát ušli a dali dva góly. Po druhej tretine sme si v šatni povedali nejaké veci a som veľmi rád, že tím ukázal silu a otočil zápas v náš prospech," zhodnotil stretnutie Andrej Podkonický.

Zvolenský tréner vyjadril spokojnosť s hrou mužstva v úvodných zápasoch prípravy. "Na systéme hry, ktorým sa chceme prezentovať pracujeme každý deň. Vyzerá to tak, že hráči ho pochopili a zatiaľ plnia tie veci, ktoré si hovoríme. Musíme na tom stále pracovať, aby sme sa zlepšovali každým dňom."

Medzi najlepších hráčov turnaja sa zaradil len 17-ročny Maroš Jedlička, ktorého výkony tešia celý realizačný tím HKM Zvolen. "Maroš je veľmi silný na puku, má dobrú strelu a neustále bojuje. Všetci sme trochu prekvapení, z toho ako to zvláda, ale samozrejme, sme veľmi šťastní, že sa mu tak darí," pochválil svojho zverenca Andrrej Podkonický.

Prečítajte si aj

Konkurent Bratislavy Capitals získal trio zámorských posíl: Prichádza aj Kanaďan, ktorý prežil fantastickú sezónu

Kapitán Zvolena Radovan Puliš vyzvihol po úvodných prípravných zápasoch celý tím. "Vo všetkých troch zápasoch boli nejaké zmeny v zostave, ale myslím si, že každý jeden hráč, ktorý nastúpil ukázal, že si miesto v zostave zaslúži. Nebudem vyzdvihovať nikoho, pretože všetci sme jeden tím. Veľmi ma teší, že zatiaľ je v našej hre viac pozitív ako negatív," vyslovil sa zvolenský útočník, ktorý pred rozhovorom prevzal trofej pre víťaza turnaja.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články