Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen zvládol otvárací zápas Memoriálu Pavla Zábojníka. K triumfu ho doviedol 17-ročný mladík

Zvolen - Zhodou okolností už prvý týždeň prípravy priniesol aj konfrontáciu pohronských rivalov Zvolena a Banskej Bystrice. Práve týmto zápasom sa otvoril tohtoročný program Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene. V stretnutí, ktoré ešte nemalo náboj pravého ligového derby zvíťazil HKM Zvolen 2:1.
Zdroj: 36187
Zdieľajte:

Prvá tretina nepriniesla veľa vzruchu, ale niekoľko šancí si tímy predsalen vytvorili. Vo veľkej šanci sa ocitol Zvolenčan Ďuriš, ale pred brankárom Gajanom nepochodil a do kabín sa išlo za stavu 0:0.

V druhej tretine sa hra mierne rozbehla a v 28. minúte si premierový gól medzi seniormi pripísal len 17-ročný Maroš Jedlička, ktorý nastúpil na pozícii druhého centra. "Som vďačný za príležitosť, ktorú mi tréner dal, pretože s takými skúsenými hráčmi som ešte nehral. Do druhej formácie som naskočil za Marca Halamu, ktorý sa zranil a snažím sa na ľade urobiť maximum," vyslovil sa po zápase talentovaný mladík.

V druhej tretine pokračovali obaja brankári v spoľahlivých výkonoch. "Dnes sme predviedli dobrý výkon, len nám dlho nebolo dopriate dať gól, pretože brankár Banskej Bystrice predvádzal skvelé zákroky, ale nakoniec sa nám to podarilo zlomiť a vyhrali sme," pochválil svojho náprotivka zvolenský gólman Adam Trenčan, ktorého prekonal v 38. minúte Mistele.

Do tretej tretiny sa tak vstupovalo za stavu 1:1 a oba mužstvá mali šancu strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 54. minúte podčiarkol svoj skvelý výkon Maroš Jedlička, ktorý po spolupráci s Radovanom Bondrom pridal aj svoj druhý gól v zápase a zariadil tak víťazstvo svojho tímu.

S výkonom svojho mladého zverenca bol spokojný aj Andrej Kmeč. "Maroš je šikovný chalan, ktorý výborne pracuje na tréningoch a má potenciál a túžbu sa zlepšovať. Svoju pracovitosť prenáša aj do zápasov a dnes mu to prinieslo ovocie v podobe dvoch gólov. My sme veľmi radi a želáme mu, aby sa mu darilo aj naďalej." Asistent trénera Oremusa vyjadril spokojnosť s prístupom celého mužstva. "Tieto dva zápasy nám ukázali, že hráči sú ochotní sa podriadiť tímu. Sme radi, že sa tam objavujú veci, ktoré od hráčov požadujeme a pracujeme na nich počas tréningov. Samozrejme, že sú tam nedostatky, ale prístup hráčov je zatiaľ taký, aký očakávame."

Hlavný tréner Banskej Bystrice Norbert Javorčík bol aj napriek prehre so svojími zverencami spokojný. "Dodržiavali sme veci, ktoré sme si za ten krátky na tréningoch hovorili. Hrali sme na tri formácie, ale aj po kondičnej stránke sme to zvládli veľmi dobre."

Banskú Bystricu čaká hneď zajtra druhý zápas turnaja proti MAC Ujbuda, ale hráči sa v ňom vystriedajú. "Zajtra sa dá očakávať maximálna rotácia kádra. To znamená, že nikto z hráčov, ktorí dnes hrali nebude zapojený do zajtrajšieho zápasu," poodkryl svoje plány do ďalšieho priebehu turnaja Norbert Javorčík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články