Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kelemen na úvod prípravy s dvoma gólmi. Miklík si vybral Capitals najmä kvôli Čadovi

ZVOLEN - Po veľmi dlhom čakaní sa aj na Slovensku rozbehli prípravné zápasy. Na úvod sa stretli atraktívni súperi vo Zvolene, kde sa predstavil čerstvý účastník nadnárodnej súťaže Bratislava Capitals. Pred veľmi slušnou kulisou sa z víťazstva 4:2 tešili domáci Zvolenčania.
Zdroj: 36164
Zdieľajte:

Na začiatku prvej tretiny bolo z oboch srán cítiť, že ide o úvodný prípravný zápas, ale postupom času sa hra rozbehla a hral sa svižný hokej, ktorý fanúšikov určite nesklamal. V prvej tretine dominovali herne hostia, ale domácich podržal brankár Trenčan. Mierna prevaha Capitals v prvej desaťminútovke vyústila do presilovkového gólu Slobodu. Dve minúty pred koncom sa k zakončeniu dostal Nuutinen a nechytateľnou strelou vyrovnal. Fínsky útočník v zápase cítil nedostatky, čo je však pochopiteľné. "Cítil som sa dobre, ale je pred nami ešte veľa práce. Bol to prvý zápas po piatich mesiacoch, čo bolo cítiť, ale do začiatku súťaže máme ešte dosť času," vyjadril sa po zápase zvolenský útočník.

Prečítajte si aj

Zvolen v príprave zdolal Capitals, Banská Bystrica sa vytrápila s Levicami, Nitra rozdrvila MAC

V druhej tretine už "Rytieri" svojho súpera prevyšovali, ale do kabín sa išlo aj po 40-tich minútach za nerozhodného stavu 2:2. V 23. minúte poslal domácich do vedenia Kelemen, ale o 10 minút neskôr vyrovnal Šalka.

Na začiatku tretej tretiny si hostia nedali pozor a dostali dvojminútový trest za oneskorený príchod na ľad. Ponúknutú presilovku zužitkoval Kelemen na svoj druhý gól v zápase, keď dorazil strelu Hraška. "Je to začiatok prípravy a určite sa to bude zlepšovať. Oba moje góly padli spred brány po dorážkach, keďže obrancovia výborne strieľali," opísal svoje gólové momenty mladý zvolenský útočník. Pochvaľoval si aj spoluprácu v útoku s Viedenským a Stupkom. "Trénujeme spolu od začiatku prípravy. Marek má obrovské skúsenosti aj z iných líg. Vašo (Stupka) je tiež veľmi šikovný hráč, takže mne to s nimi veľmi vyhovuje a rozumieme si." Na konečných 4:2 upravil po strele Nuutinena kapitán domácich Puliš.

Vo Zvolenskom drese sa dnes predstavil aj jeden oslávenec, ktorým bol Marek Viedenský. V zápase si pripísal asistenciu a vo viacerých prípadoch preukázal svoje skúsenosti a prehľad. "Bol to prvý zápas prípravy a oba tímy sa trochu hľadali. My sme sa potom do toho dostali a nakoniec sa nám podarilo vyhrať, čo nás teší. Verím, že naše výkony sa budú stále zlepšovať," zhodnotil úvodný zápas čerstvý tridsiatnik.

Tím Bratislavy Capitals v pozícii hlavného trénera vedie skúsený Rostislav Čada, ktorý mal výrazný podiel aj na príchode útočníka Michela Miklíka. "S trénerom Čadom sa dobre poznáme, keďže ma trénoval viacero sezón. To bol asi ten hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol ísť to skúsiť práve sem," povedal na margo svojho príchodu do tímu vicemajster sveta z roku 2012.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články