Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák ťahá Boston k postupu, na ceste do ďalšieho kola je aj Černák

TORONTO - Hokejisti Bostonu Bruins sú blízko k postupu do semifinále Západnej konferencie play off NHL. V pondelkovom štvrtom zápase zdolali Carolinu 4:3 a v sérii vedú 3:1. Rovnako jedno víťazstvo stačí na postup aj Tampe Bay v zostave s obrancom Erikom Černákom. "Blesky" si poradili v Toronte s Columbusom 2:1.
Zdroj: 36123
Zdieľajte:

V bránke Bostonu sa predstavil Jaroslav Halák a pripísal si šestnásť zákrokov. Zdeno Chára odohral 19:10 minúty a mal plusový bod. "Medvedi" rozhodli v tretej tretine, keď v rozmedzí siedmich minúty strelili štyri góly a otočili stav z 0:2 na 4:2. Dvoma gólmi sa blysol Jake DeBrusk.

Tampy Bay položila základ úspechu v druhej tretine, najprv Barclay Goodrow otvoril skóre, o štyri minúty asistoval pri víťaznom zásahu Yanniho Gourdea. Vzápätí skorigoval Cam Atkinson, ale to bolo zo strany Blue Jackets všetko. Černák odohral vyše 19 minút a zblokoval päť striel.

V Západnej konferencii Colorado deklasovalo Arizonu 7:1 a v sérii vedie 3:1. "Lavíny" zasypali súpera troma gólmi v prvej časti hry, keď im na to stačilo päť a pol minúty. Dvakrát sa presadil Nazem Kadri, ktorý v priebehu duelu pridal aj asistenciu a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Obhajca Stanleyho pohára St. Louis vyrovnal sériu na 2:2, keď zdolal Vancouver 3:1. Hrdinom Blues bol Ryan O'Reilly, ktorý ku dvom gólom pridal aj asistenciu.

1. kolo play off NHL:

Toronto

štvrťfinále Východnej konferencie - 4. zápas:

Carolina - Boston 3:4

/stav série: 1:3/

Columbus - Tampa Bay 1:2

/stav série: 1:3/

Edmonton

štvrťfinále Západnej konferencie - 4. zápas:

Arizona - Colorado 1:7

/stav série: 1:3/

Vancouver - St. Louis 1:3

/stav série: 2:2/

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články