Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pospíšila mrzí, že nevyšiel Zvolen: Dvere do Košíc mu otvoril Michal Chovan

KOŠICE - Mladý útočník Martin Pospíšil začne sezónu 2020/21 na Slovensku. Pôvodne to vyzeralo na materský HKM Zvolen, nakoniec je z toho pôsobenie v HC Košice. Okrem toho mal ponuku zo Švédska, ktorá ale z časového hľadiska nevyšla. V Tipsport lige by mal stráviť niečo málo cez mesiac, potom ho chce vidieť v kempe Calgary Flames.
Zdroj: 36058
Zdieľajte:

20-ročný mladík mal jasno, že nový ročník chce začať v Európe, keďže zámorské súťaže by mali rozbehnúť neskôr: "Veľkú zásluhu na tom, že bude hrať za Košice, má Michal Chovan. Bol veľmi za to, aby som išiel do Košíc, keďže sa poznáme už dlhšie. Rozprávali sme sa o tom a hneď deň na to ma kontaktoval manažér Košíc. Následne sme sa dohodli," hovorí exkluzívne pre hokejovysvet.sk Martin Pospíšil.

Pôvodne to však vyzeralo, že obliekať bude dres materského Zvolena: "Klub ma pôvodne chcel, ale po asi týždni sa vyjadrili, že na takú krátku dobu ma nezoberú a že majú plnú súpisku, čo ma mrzí, keďže som odchovanec Zvolena, ale čo narobíme. Taký je hokej. Najskôr síce Zvolen povedal, že by ma zobral aj na ten kratší čas do novembra, ale potom mi dali vedieť, že iba ak na celú sezónu, čo mi nevyhovovalo. Tešil som sa na Zvolen, potom som ostal sklamaný," vyznal sa účastník jedného juniorského svetového šampionátu.

Okrem HKM a "Oceliarov" bola pred Pospíšilom ešte jedna ponuka: "Zo Švédska, ale tam ma chceli na celú sezónu a keďže mi Calgary Flames povedalo, že v novembri mám prísť na kemp, kde ma chcú vidieť, tak sa to nezhodlo," prezradil.

Na konci dňa je ale spokojný s tým, že bude hrať za HC Košice: "Veľmi sa teším na novú výzvu. Dlhšiu dobu som nehral na Slovensku. Aj keď papierovo nebudeme mať taký tím, aký mali Košice posledné roky, tak môžeme prekvapiť nejedného fanúšika. Teším sa na tím a chalanov. Som veľmi rád za takú možnosť, akú mi dali Košice," spokojne konštatoval.

Jeho ambície v drese východoslovenského klubu sú jasné: "Chcem pomôcť tímu najviac ako sa len dá, rozohrať sa a byť v tréningovom a zápasom rytme, ale hlavne pomôcť celkovo aj košickému hokeju. Nemajú dostatok financií. Nie je to o tom, že si prichádzam zarobiť, ale na to nehľadím. V tejto situácii to nie je také podstatné," uvedomuje si.

S Michalom Chovanom či Martinom Réwayom bude patriť medzi najznámejšie mená v kádri: "Určite sa teším na oboch, sú to skvelí hráč. Bol by som veľmi rád, keby si s nimi môžem zahrať," pousmial sa. V sobotu si preberá byt, v nedeľu by mal ísť v novom pôsobisku prvýkrát na ľad. Pospíšil zároveň dúfa, že miesto v kádri si v try-oute vybojujú Róbert Džugan či Matúš Havrila: "Napísali sme si, že sa tam stretneme."

Stretnutia proti HKM Zvolen budú pre Martina Pospíšila špecifické: "Určite to bude nezvyčajné, ale teším sa na začiatok sezóny a aj na ten iný pocit. Predsa len, je to niečo iné hrať v Amerike a na Slovensku. Teším sa na to." V Tipsport lige strávi zhruba mesiac, počas novembra sa presunie do zámoria: "Niekedy v novembri by sa mal začať kemp. Neviem ešte presný dátum, zatiaľ mi bol povedaný ten november a určite sa to ďalej upresní."

Pospíšil pozorne sleduje aj počínanie Calgary Flames po reštarte NHL. "Plamene" postúpili z predkola do play-off, proti Dallasu Stars už vyhrali prvý zápas série: "Pozerám, je to skvelé. Držím im palce. Majú skvelý tím a myslím si, že by to mohli dotiahnuť ďaleko," dodal Martin Pospíšil v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články