Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brat mi povedal, aby som si zaslúžil miesto v tíme, hovorí po príchode do Banskej Bystrice útočník Kevin Gabor

BANSKÁ BYSTRICA - Klan Gaborovcov bude mať v Banskej Bystrici zastúpenie aj po tom, čo Gilbert odišiel do Västerviku. Pod Urpín dorazil jeho mladší brat Kevin, ktorý má stále iba 20 rokov a čaká ho prvá kompletná sezóna v mužskom hokeji.
Zdroj: 36055
Zdieľajte:

Tento príbeh je na Slovensku už známy. Rodičia Gilberta a Kevina sú Slováci, oni dvaja sa však narodili vo Švédsku, kde sa rodina presťahovala. Do Banskej Bystrice však každoročne dochádzali na letné prázdniny k starým rodičom, a tak tu sú ako doma. Kevin Gabor minulý ročník odohral v americkej NAHL. Na Slovensko prišiel 5. augusta a po povinnej päťdňovej karanténe mu vyšiel negatívny test na koronavírus. Prvýkrát sa pripojil k spoluhráčom v utorok 11. augusta.

Prečítajte si aj

Bratislava získala dvojnásobného šampióna s Banskou Bystricou i reprezentanta Poľska

"Cítim sa veľmi dobre," hovorí Kevin Gabor, ktorý musel absolvovať povinnú karanténu: "Bol som len doma, nedalo sa nič robiť, čiže to bolo pre mňa ako hokejistu, ktorý sa stále hýbe, ťažké, ale zvládol som to a teraz už môžem konečne trénovať," pokračuje v rozprávaní.

Do mladého tímu Banskej Bystrice pod vedením trénera Javorčíka zapadne určite veľmi rýchlo: "Spoluhráči mi pomáhajú so slovenčinou, sú ku mne dobrí. Vyzerá to na výbornú partiu. O trénerovi som počul len pozitívne veci," prezrádza mladý útočník Kevin Gabor.

Nálepka toho, že ide v šľapajách brata ho určite nejaký ten čas sprevádzať bude: "Gilbert v Bystrici odohral tri sezóny a mal sa tu veľmi dobre, čiže mi to len odporučil. Povedal mi, aby som bojoval o miesto v tíme a zaslúžil si ho. Chcem hrať fyzický hokej a strieľať góly. Spravím všetko pre to, aby som bol v zostave a pomáhal tímu vo všetkom, kde je treba," jasne konštatuje.

Aj keď po slovensky rozprávať vie, ešte to nie je dokonalé. Časom sa plánuje zlepšiť aj v tomto obore: "Keď budem rozprávať každý deň, tak budem lepší," doplnil Kevin Gabor.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články