Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Pittsburghu sa prepúšťali tréneri, koniec sa dotkol aj dvoch legiend

PITTSBURGH - Sergej Gončar, Mark Recchi a Jacques Lemaire skončili na pozícii asistenta trénera Pittsburghu Penguins. Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL ich odvolalo po neúspešnej sérii s Montrealom, po ktorej sa pre "tučniakov" skončila sezóna. Klub informoval o zmene v trénerskom štábe na oficiálnej stránke.
Zdroj: 33660
Zdieľajte:

Gončar pôsobil v pozícii asistenta hlavného trénera Mikea Sullivana v uplynulých troch sezónach. Predtým pracoval dve sezóny v klube ako tréner pre hráčsky rozvoj obrancov. Recchi skončil po troch sezónach, rovnako ako Gončar predtým pracoval ako tréner pre hráčsky rozvoj.

Prečítajte si aj

Boston potreboval na víťazstvo dve predĺženia, Washington zlyhal v poslednej tretine, Tatar s prehrou

Skúsený Jacques Lemaire má za sebou takmer 5 sezón ako asistent trénera v Pittsburghu. V minulosti viedol aj tímy St. Louis, Quebecu (dnešné Colorado), St. Louis, Ottawy, Floridy a Montrealu. Penguins získali v rokoch 2016 a 2017 Stanleyho pohár, no odvtedy vyhrali iba jednu sériu play off.

Prečítajte si aj

Majster sveta z Göteborgu s novou pozíciou v Liptovskom Mikuláši

V roku 2018 síce v prvom kole vyradili Philadelphiu, no následne prehrali s Washingtonom 2:4 na zápasy. Vlani nestačili už v prvom kole na New York Islanders (0:4) a nedávno podľahli v predkole Montrealu 1:3.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články