Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Fínsky brankár Columbusu prepísal históriu play-off NHL, Zdeno Chára sa nedostal na ľad

EDMONTON - Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili vo svojom úvodnom zápase 1. kola play off NHL. V utorkovom stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie v Toronte zdolali Columbus 3:2 po päťnásobnom predĺžení. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese "bleskov" takmer 49 minút a pripísal si šesť striel na bránku a päť "hitov".
Zdroj: 35868
Zdieľajte:

Fínsky brankár v službách Columbus Blue Jackets Joonas Korpisalo prepísal históriu. V nočnom zápase proti Tampe Bay chytil neuveriteľných 85 streleckých pokusov súpera. Je to naviac v rámci zápasov play-off.

Prečítajte si aj

VIDEO Košice podpísali ďalšiu zmluvu s odchovancom: Veľký pracant s potenciálom, tvrdí Šťastný

Hrdinom Tampy Bay bol útočník Brayden Point, ktorý v prvej tretine vyrovnal na 1:1 a v 151. minúte rozhodol svojím druhým zásahom o triumfe vo štvrtom najdlhšom zápase v histórii profiligy. Strelu Nikitu Kučerova dokázal zblokovať Vladislav Gavrikov, no puk sa odrazil priamo k Pointovi, ktorý švihom pod hornú žŕdku rozhodol. "Ešte nikdy som nezažil taký dlhý zápas," vyznal sa Point. "Neviem, koľko chalanov v súperovom tíme také stretnutie odohralo. Bol to určite boj, fyzický i mentálny, no podarilo sa nám z neho vyjsť úspešne."

Prečítajte si aj

Majster sveta z Göteborgu s novou pozíciou v Liptovskom Mikuláši

Hráči oboch tímov vyslali dokopy 151 striel, z toho hokejisti Tampy 88. V oboch prípadoch ide o nový rekord play off. "Neviem, či si niekto plne uvedomuje, aké náročné je pre hráčov prejsť si takýmto zápasom, že sú stále schopní tvoriť akcie. Bolo to pozoruhodné," poznamenal tréner Lightning Jon Cooper.

Prečítajte si aj

Beskorowany spoznal svoj nový klub, mieri za Cemanom

Zápas sa tak natiahol, že duel medzi Bostonom a Carolinou, ktorý nasledoval v torontskej Scotiabank Arene, museli odložiť na druhý deň. Súboj sa mal pôvodne začať v utorok o 20.00 miestneho času (2.00 SELČ), presunuli ho na stredu o 11.00 h (17.00 SELČ).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články