Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bubela počíta s tým, že sezónu môže znova ukončiť koronavírus a verí, že fanúšikovia si cestu na zápasy Capitals nájdu

BRATISLAVA - Slovenský center Miloš Bubela podpísal kontrakt s iClinic Bratislava Capitals. Na nový ročník v nadnárodnej IceHL lige sa už teší a verí, že mužstvo môže prekvapiť favoritov. Zároveň si pochvaľuje spoluprácu s trénerom Čadom a stavia sa do pozíciu realistu, keďže koronavírus môže narobiť nepríjemnosti aj v ročníku 2020/21. Ešte viac povedal pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 33821
Zdieľajte:

Ako prišlo k dohode s Bratislavou Capitals?

"Mali o mňa záujem už dva mesiace dozadu, takže sme to diskutovali a nakoniec som sa rozhodoval medzi slovenskou ligou a zahraničnou. Na Slovensku som bol dva roky, čiže som chcel skúsiť niečo nové, iný štýl hokeja. IceHL liga sa dvíha, je to kvalitná súťaž."

Rodila sa dohoda dlho?

"Dlho, pretože som chcel počkať na iné ponuky. Myslel som si, že keď situácia okolo koronavírusu trochu opadne, tak sa otvorí trh a bude viac priestoru aj pre mňa niečo riešiť alebo dostať ponuku. Nakoniec som už ale dlhšie čakať nechcel a rozhodol som sa z viacerých dôvodov pre Bratislavu Capitals."

Aké to boli dôvody?

"Jedným z nich bol tréner Čada. Z hráčov už dostal počas kariéry veľa. Pre mňa to bolo veľké plus. Nezažil som ho, len som o ňom počul. Je to však veľmi dobrý tréner, ktorý vie čo chce. Dôrazom donúti hráčov, aby podali svoj najlepší výkon a to každý deň. Nielen v zápasoch, aj na tréningu. Nikomu nenechá priestor, aby sa ulieval, ide po každom, čo je výborné, keďže tí hráči sa dostanú vďaka jeho prístupu kvalitou vyššie."

Tréningy si teda užívaš?

"(Smiech). Sú náročné, ale treba to, keďže počas sezóny sa bude veľa korčuľovať a určite aj hrať fyzicky."

Čo očakávaš od samotnej súťaže IceHL?

"Má čosi zo slovenskej aj českej súťaže. Slováci korčuľujú výborne a v našej lige sa hrá rýchlo, ale trochu neorganizovane. V IceHL je to viac organizované, strašne veľa sa tam korčuľuje. Síce som ju nehral, ale zisťoval som si informácie od kamarátov. Dali mi aj nejaké tipy a triky (úsmev)."

Čo môže iClinic Bratislava Capitals dosiahnuť v novej sezóne?

"Postavil sa solídny tím, ktorý keď bude makať naplno, tak pokiaľ všetko vyjde ako má, budeme konkurencieschopný. Aj keď nemáme taký rozpočet ako top tímy v lige, môžeme spraviť dobrý výsledok. Prvýkrát v tejto súťaži bude slovenský tím, čiže chceme reprezentovať aj krajinu."

Súhlasíš, že IceHL nebola v posledných rokoch príliš na očiach slovenských fanúšikov?

"V podstate nikto zo Slovenska to nesleduje, ale súťaž napreduje veľmi rýchlo. Rýchlejšie ako Tipsport liga, no u nás to nik nezachytil. Je to výborná liga, kluby sťahujú skvelých hráčov a majú aj viac peňazí. Keďže sú tam aj lepší a známejší hráči, tak liga teda ide automaticky vyššie."

Neobávaš sa, že sezónu môže ukončiť znova koronavírus?

"Počítam s tým, že v akomkoľvek bode sezóny sa to môže zlomiť a znova príde koronavírus, čiže všetci budú musieť ustúpiť a nebude sa hrať. Teraz sa ale musíme sústrediť na tréningy, čo najlepšiu prípravu a týmito vecami sa nezaoberať. Ak to príde, tak to príde. Čo bude, to bude."

V minulej sezóne na zápasy Capitals nechodilo veľa fanúšikov. Bude to teraz lepšie?

"Myslím si, že sa to zlepší, pretože určitá časť populácie u nás predsa len IceHL ligu sleduje. Navyše, teraz bude ľudí zaujímať ako sa v zahraničí darí slovenskému účastníkovi, čo bude určite atraktívne."

Cestovanie na zápasy bude v poriadku?

"V rámci možností to je dobré. Ja som hral v ECHL, kde sa cestovalo strašne veľa, čiže som zvyknutý. Navyše, my máme strašne veľa tímov naokolo Bratislavy a ten jeden alebo dva tripy na západ zvládneme."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články