Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Országhov Litvínov by mohol získať dve kvalitné posily zo zámoria

LITVÍNOV - Zdá sa, že v českej Extralige sa kluby vo veľkom obzerajú po odchovancoch, ktorí pôsobia na prelome NHL a AHL. Keďže tieto súťaže sa začínajú dosť neskoro, v úvode ročníka ich chcú sťahovať do svojich tímov na hosťovania.
Zdroj: 35550
Zdieľajte:

To je aj prípad Litvínova, ktorý vedie ako hlavný kouč Vladimír Országh. Do Vervy by si to mohli nasmerovať útočníci Kristan Reichel a Jan Myšák. O oboch hráčov majú v Litvínove záujem, čo potvrdil generálny riaditeľ Pavel Hynek. Situácia ale vôbec nie je jednoduchá. Potrebné je povolanie klubov NHL či vybavenie dosť nákladných poistiek.

Prečítajte si aj

Lantoši posilní Nitru, pre klub znamená aj finančný osoh

22-ročný Reichel odohral posledné dve sezóny za Manitobu Moose v AHL, čo je farma Winnipegu Jets. Kontrakt má platný do konca ročníka 2021/22.

Stále iba 18-ročný Myšák pôjde na draft do NHL tento rok, podľa predpokladov by si ho niektorý tím mohol vybrať už v prvom kole. Za áčka Litvínova v Extralige debutoval už pred dvomi rokmi. Predošlú sezónu dohral za Hamilton Bulldogs v OHL, aj táto juniorská súťaž sa začne najskôr v decembri.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokej.cz, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články