Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rahm je v karanténe od 3. augusta, so Zvolenom sa chce pobiť o majstrovský titul

ZVOLEN - Novou jednotkou HKM Zvolen sa stal skúsený švédsky brankár Robin Rahm, ktorý poslednú sezónu odchytal za poľské Katovice. V Tipsport lige bude mať jasný cieľ, pokúsiť sa vyhrať majstrovský titul. Viac prezradil v rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 36026
Zdieľajte:

Odchovanec tímu Sunne IK pôsobil okrem siedmich mužstiev v rodnej krajine aj v rakúskom Grazi či dánskych kluboch SønderjyskE a Odense Bulldogs. Slovensko bude pre neho piatou krajinou: "Keď som sa začal rozprávať so zástupcami Zvolena o cieľoch a podmienkach, tak som cítil, že je to tá správna ponuka," hovorí Rahm v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Záujem zo strany HKM bol asi najväčší. Každopádne, určite konkrétnejší ako ďalšie možnosti: "Mal som niekoľko iných ponúk, ale nebolo to nič konkrétne a navyše do toho vstúpila súčasná situácia ohľadom koronavírusu," prezradil 33-ročný gólman.

Prečítajte si aj

Bude mať Čiliak silného konkurenta? České Budejovice by mohli získať brankára so zmluvou v NHL

So slovenským hokejom už má skúsenosti: "Hral som proti Zvolenu a niekoľkým slovenským tímom. Vždy to boli dobré zápasy, čiže určite ma čaká kvalitná liga," uvedomuje si. Pod Pustý hrad prichádza s jednoznačným cieľom: "Chcem pomôcť tímu pobiť sa o majstrovský titul," jednoznačne odpovedal.

Rahm zo Švédska priletel na Slovensko v pondelok. To znamená, že tu je už takmer týždeň: "Na Slovensko som prišiel 3. augusta a odvtedy som v karanténe. Verím však, že k tímu sa pripojím už počas budúceho týždňa. Najskôr musím mať negatívny test, to ale dúfam, že nebude problém," zaprial si rodák z Torsby.

Predošlý ročník odchytal za Katovice. V najvyššej poľskej súťaži taktiež pomýšľal na úspech: "Bola to dobrá sezóna, mali sme silný tím, takže je veľká škoda, že sezóna bola ukončená predčasne, v našom prípade to bolo tesne pred štartom semifinále, pretože sme sa mohli pobiť o čo najlepšie umiestnenie," dodal Robin Rahm v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články