Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pre "belasého Letanga" je Slovan dobrá stanica

BRATISLAVA - Litovský obranca Nerijus Ališauskas sa zapojil do tréningového procesu s hráčmi Slovana Bratislava.
Zdroj: 36008
Zdieľajte:

Historicky prvý Litovčan v slovenskom mužstve pochádza z netradičného hokejového prostredia, ale na nedostatok skúsenosti sa nemôže sťažovať. Tie sa na neho "lepili" v KHL. Vedel som, že daľšiu sezónu už nestrávim v Diname Riga. Ponuka zo Slovana prišla hneď na druhý deň. Mal som aj iné ponuky, ale Slovan vedel čo chce. Ďalším pozitívom je, že slovenská liga je pripravená na štart, čo sa o všetkých ligách nedá povedať. Myslím, že Slovan je veľmi dobrá hokejová stanica. Moja rodina sa tu bude cítiť dobre. To boli jasné dôvody, odpovedal pre webový klub Bratislavčanov Nerijus Ališauskas.

Prečítajte si aj

HC Košice bude mať lacnejší káder, zrejme nového trénera a gólmana so skúsenosťami z KHL

So Slovanom sa stretával v rámci vzájomných duelov v nadnárodnej súťaži. Samozrejme, štruktúry "belasých" sa odvtedy výrazne zmenili, no po krátkej dobe v jeho radoch dokázal nájsť pozitíva. "Vybavenie v našej kabíne je na vysokej úrovni. Či už sú to stroje na cvičenie, alebo ľudia, ktorí sa o nás starajú. Spoluhráči sú profesonáli, ovládajú cudzie jazyky, takže nemáme problém spolu komunikovať. Sú veľmi priateľskí,” chváli zostavenie kabíny 29-ročný obranca.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš sa opäť sťahuje zo svojho štadióna

Diváci sa na jeho výkony môžu tešiť v drese s číslom 4. Jeho hokejovým vzorom je hráč Pittsburghu, s ktorým sa zhoduje vo dvoch veciach. "Je to Kris Letang z Pittsburghu Penguins. Je to obranca, taktiež pravák. Páči sa mi jeho štýl hry a tvrdosť,” dodáva pre hcslovan.sk rodák z mesta Elektrenai.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články