Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 najdôležitejších podpísaných hráčov v HC ´05 Banská Bystrica pred novou sezónou

BANSKÁ BYSTRICA - Pod Urpínom po niekoľkých úspešných rokoch hlásia omladzovanie kádru, ale popri mladších ročníkoch sú potrební aj skúsenejší hokejisti. Zdá sa, že tréner Norbert Javorčík bude mať k dispozícii ideálny mix. Vybrali sme päť najväčších podpisov "baranov".
Zdroj: 32210
Zdieľajte:

Ádam Vay

26-ročný Vay bol v sezóne 2018/19 najlepším brankárom Tipsport ligy. Za DVTK Jegesmedvék Miškolc odchytal 32 zápasov základnej časti, v ktorých priemerne inkasoval len 1,84 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov bola 94,9%. Ročník 2019/20 strávil v druholigovom švédskom klube Västerviks IK, lenže po desiatich odchytaných dueloch si vážne poranil koleno a sezóna pre neho skončila ešte na jeseň.

Ivan Ďatelinka

Lídra tímu Ivana Ďatelinku nemusíme fanúšikom predstavovať. Bol pri všetkých majstrovských tituloch „baranov“, od minulej sezóny je kapitánom tímu. Počas kariéry pokoril hranicu 800 odohraných stretnutí v najvyššej slovenskej súťaži. V predošlom ročníku si znova obliekol dres národného tímu Slovenska. V tíme Norberta Javorčíka bude najstarší a ak by mu zmizlo kapitánske céčko, tak by to bolo obrovské prekvapenie.

Josh Winquist

26-ročný Winquist nastupuje primárne na pozícii centra. V predošlom ročníku odohral za Toledo v ECHL 48 zápasov, získal 50 bodov. Posledných šesť sezón strávil v AHL a ECHL. Nikdy nedtraftovaný hokejista za Oklahoma City Barons, Bakersfield Condors, Bridgeport Sound Tigers, Toronto Marlies a Rockford IceHogs nastúpil v AHL na 151 stretnutí. Strelil 33 gólov a pridal 52 asistencií. V ECHL bol súčasťou Orlanda Solar Bears, Utahu Grizzlies a Toleda Walleye. Absolvoval 126 zápasov (41+93). Predtým päť rokov nastupoval za Everett Silvertips vo WHL. Počas sezóny 2013/14 sa stal desiatym najproduktívnejším hráčom prestížnej juniorskej súťaže.

Patrik Lamper

27-ročný krídelník je obľúbencom fanúšikov Banskej Bystrice hlavne vďaka svojej ohromnej bojovnosti. Nikdy nevynechá žiadny súboj a ani jeden puk pre neho nie je stratený. Bol pri troch majstrovský titulov „baranov“. V najvyššej slovenskej súťaži, s výnimkou HK Orange 20, nikdy nehral za iný tím. Celkovo v Tipsport lige nastúpil na 386 stretnutí. Strelil 53 gólov a pridal 75 asistencií. Lamper bol súčasťou národného tímu Slovenska na ZOH 2018 v Pjongčangu. V drese Slovana Bratislava odohral 53 stretnutí (7+6) v KHL.

Matej Češík

Po roku v Znojme sa do materského klubu vracia Češík. Spoľahlivý center je známy svojimi defenzívnymi schopnosťami a aj vysokou úspešnosťou na vhadzovaniach. V zbierke má už šesť majstrovských titulov, polovicu z nich získal v drese Banskej Bystrice. Dva s Košicami a jeden v drese Slovana Bratislava.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články