Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Krivošík po titule s Hämeenlinnou zatúžil po zmene, postupnými krokmi sa chce dostať až do NHL

BRATISLAVA - Filip Krivošík má stále iba 21 rokov, no už sa môže pochváliť titulom v jednej z najlepších líg sveta. Odchovanec bratislavského Ružinova sa v predminulej sezóne tešil s Hämeenlinnou z majstrovskej trofeje. Po predčasne skončenom ročníku sa robustný útočník rozhodol pre zmenu. Po štyroch sezónach v drese HPK rozšíri slovenskú enklávu v SaiPe. Čo ho k tomuto kroku viedlo, nám porozprával v rozhovore.
Zdroj: 33130
Zdieľajte:

Vo Fínsku ste odohrali už štyri sezóny, ako hodnotíte tú uplynulú, žiaľ, predčasne skončenú?

"V prvom rade ma mrzí, že to skončilo predčasne. Nezostáva mi však nič iné, len sa s tým zmieriť. Myslím si však, že som mal namierené k úspešnému ročníku, aspoň z individuálneho pohľadu."

Prakticky tesne po konci sezóny ste zmenili klub. Čo vás k tomu viedlo?

"Potreboval som akúsi vnútornú zmenu, túžil som po inom klube. Oslovila ma SaiPa s tým, má lepšie podmienky a lepšie zázemie. Za výhodu beriem aj fakt, že tam nebudem jediným Slovákom. Porozprávali sme sa aj o mojej pozícii v tíme, takže som neváhal. Rozhodol som sa takto, či to bola správna voľba, ukáže až čas."

Prečítajte si aj

Zvolen predstavil program 22. ročníka Memoriálu Pavla Zábojníka: Medzi účastníkmi už bývalý klub Tipsport ligy

V novom pôsobisku sa stretnete s ďalšími tromi Slovákmi – Matejom Tomekom, Máriom Grmanom a Tomášom Záborským. Bol aj toto dôvod na zmenu?

"Nebol to hlavný dôvod môjho rozhodnutia, aj keď, samozrejme, vždy je určite lepšie, ak máte nablízku kamaráta, ktorého poznáte a ktorý už vie, ako to tam funguje."

Tomáš Záborský patrí k ozdobám fínskej ligy, riešili ste s ním svoj príchod do SaiPy?

"Áno, komunikoval som s ním, aj s Máriom. Veľa som sa pýtal aj na záležitosti okolo klubu."

Prečítajte si aj

Chára sa vrátil, Halák chytal spoľahlivo, ale Boston prehral

Ako 19-ročnému sa vám podarilo vyhrať jednu z najlepších líg sveta. Nebolo pre vás ťažké rozlúčiť sa s Hämeenlinnou?

"Prirodzene, že mám k Hämeenlinne dosť blízko, ale myslím si, že môj čas tam už vypršal a potreboval som sa posunúť ďalej. Netvrdím a ani by som nechcel tvrdiť, že sa už nikdy do Hämeenlinny nevrátim. Bol som tam veľmi rád, naučili ma veľmi veľa, za čom som im vďačný."

Mali ste aj iné ponuky?

"K tomu sa veľmi nechcem vyjadrovať, nakoľko ani ja sám do toho až tak nevidím. Tieto veci rieši môj agent, takže, popravde, ani na to neviem odpovedať."

Ak by sa vám v nasledujúcom ročníku mimoriadne darilo a prišla by zaujímavá ponuka zo zámoria, prijali by ste ju?

"Ako sa hovorí, niektoré ponuky sa neodmietajú. Bol by som za to rád, koniec koncov, robíme to asi všetci preto, aby sme sa dostali do NHL. Všetky tieto moje súčasné kroky sú iba z tohto dôvodu. Momentálne som však na dva roky zmluvne viazaný so SaiPou, takže v prvom rade musím v jej drese dokázať, že si viem vybojovať miesto aj v profilige."

Prečítajte si aj

Martin Dudáš sa vracia do klubu, s ktorým vybojoval dva tituly

Do začiatku nového ročníka ešte predsa len zostáva niekoľko týždňov. Kde sa naň momentálne pripravujete?

"Prakticky počas celého doterajšieho priebehu leta som sa pripravoval v športovom centre pri letisku v Bratislave. Trénujem tam už nejaký ten rok, takže viem, čo môžem očakávať. Na ľade som sa pripravoval pod vedením Kroniho Musliua (niekdajší hráč – pozn. red.). Verím, že som po fyzickej stránke veľmi dobre pripravený. Mal som tam síce malý „zádrh“, ale, našťastie, nič vážne."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články