Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

KHL hlási desiatky nakazených hokejistov koronavírusom, o ligu majú záujem Maďari, Kórejčania či SAE

MOSKVA - Nová sezóna v KHL by sa mala začať 2. septembra. Či sa tak stane, záleží od vývoja situácie ohľadom koronavírusu.
Zdroj: 35846
Zdieľajte:

"K 28. júlu bol koronavírus potvrdený u 39 hráčov KHL. Chorí sú taktiež aj niektorí zamestnanci klubov. V juniorskej MHL bolo zistených 31 prípadov, z toho je už 13 osôb zdravých," informoval ruské médiá Alexej Morozov, bývalý skvelý hokejista a šéf KHL.

Prečítajte si aj

Dres HK Poprad si oblečie štvrtý obranca z poslednej sezóny

Veľký otáznik visí nad novou sezónou. Ligu tvoria účastníci z viacerých kútov sveta. Rusko i ďalšie orgány sprísňujú opatrenia, do ktorých spadá obmedzenie cestovania medzi krajinami. Dokonca sa uvažuje nad alternatívou, že sa súťaž odohrá na území Ruska, pokiaľ sa situácia okolo vírusu ako - tak neutíši. Napríklad čínsky klub Kunlun RedStar odohrá ročník v Mytišči. Nadnárodnú ligu by si v budúcnosti chceli zahrať netradičné hokejové subjekty.

Prečítajte si aj

Tatranský pohár 2020 spoznal finálne zloženie: Bude mať len štyroch účastníkov, ale kvalitné obsadenie

"Boli sme blízko dohody s tímom z Uzbekistanu, ale celý projekt sa odložil. Vážny záujem prichádza z Maďarska, Kórey, alebo Spojených arabských emirátov. Samozrejme, nachádzame sa v štádiu debát. Rozhodnutie je nedohľadne, bude potrebné zoznámiť sa s dokumentami, finančnou stránkou a pod.," doplnil zaujímavé informácie Alexej Morozov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články