Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bude Nagy jazdcom alebo ostane belasý?

KHL
Ako je to vlastne s potenciálnym návratom nášho reprezentanta do najprestížnejšej profiligy na svete? Dá sa považovať za reálny a má Nagy na to, aby sa zaradil medzi lídrov tejto súťaže?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ladislav Nagy prežíva ozaj skvelý vstup do sezóny a potvrdzuje, že medzi našimi hráčmi v Európe patrí aktuálne medzi extratriedu. Nakoniec to dokazoval aj na posledných majstrovstvách sveta. Mnohí fanúšikovia sa zhodli, že mať v tíme viacerých Nagyov, postup do štvrťfinále by nám isto neušiel. Nie je prekvapením, že svetlo sveta uzrela informácia o záujme zo strany New Yorku Rangers. KHL je veľmi sledovaná súťaž a strelec sa v doterajšom priebehu prezentoval dvoma hattrickmi a celkovo 10 gólmi. Stal sa z neho jasný vodca a svoju poslednú veľkú šancu za morom by si na zrejme aj zaslúžil. Má 35 rokov a vyzerá to tak, že jeho hokejové „dozretie“ prišlo neskôr, než u väčšiny iných hráčov. Nagyove góly sa dokonca dostali aj na americké weby. Mnohí zainteresovaní boli prekvapení Slovákovou rýchlosťou, akou sa v minulosti v americko-kanadskej súťaži neprezentoval. Ako to však býva, ani v tomto prípade, nie je všetko dokonalé. Ak sa pozrieme bližšie do nedávnej minulosti, najmä v Čerepovci bojoval Nagy skôr s nevyrovnanou formou. Omnoho viac sa mu začalo dariť až po jeho odchode z Ruska. Momentálna hviezda belasých si pochvaľovala angažmán v Jokerite Helsinki. Práve odtiaľ si hráč odniesol dobrú formu aj do Slovana Bratislava.

Či je záujem Rangers vážnejší, alebo nie, je v tomto momente pre samotného hráča nepodstatné. Jeho prvoradou úlohou je sústrediť sa na svoje výkony v súčasnom tíme. Zároveň je potrebné, uvedomiť si, že Nagy podpísal so Slovanom dvojročný kontrakt a je otázne, či by ho jeho zamestnávateľ vôbec pustil. Samozrejme je to otázka peňazí. V prípade atraktívnej ponuky by to možno bratislavský klub a samotný Nagy reálne zvažovali. Ťažko sa však dá čakať, že by bola ponuka až tak enormne vysoká, ako keby si Rangers vyhliadli hráča s platnou zmluvou v NHL. Každopádne len nedávno sa začali na internete objavovať ohlasy, či vôbec Slovan potrebuje Šatana. Novú veľkú oporu má predsa práve v Nagyovi.

Môžeme len hádať, čo by sa stalo s belasými, ak by hráča pustili preč. Je však otázne, či by za Nagyho vedeli nájsť náhradu. O niečo pravdepodobnejšie sa javí situácia, že by ho klub uvoľnil až po skončení sezóny. Samozrejme je otázne, či by na to kývol sám hráč. Hráva v jednej z najlepších hokejových súťaží, v klube sa mu darí, zjavne sa v ňom cíti dobre a odchod inde by mohol byť menším riskom. Šanca siahnuť si Stanley Cup však neprichádza každý deň. Naposledy keď sa hráč snažil o návrat, najlepšou ponukou, ktorú dostal bola iba dvojcestná zmluva. Tá by mu v súčasnosti hroziť nemala. Ďalšou otázkou môže byť aj to, či by Nagy zapadol do hráčskej koncepcie. Podľa generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie Otta Sýkoru na to Nagy ešte stále má a nestratí sa. Ťažko čakať, že by zabudol dávať góly. Zároveň ale treba poznamenať, že v KHL sa hrá predsa len inak a klziská sú v Amerike užšie. Väčší priestor pritom Nagyovi svedčí a viac vyniká jeho hokejová technika.

Ak sa pozrieme na jeho hráčske štatistiky, v NHL medzi vyložených lídrov nikdy nepatril. Svoje si odohral v 4 tímoch – St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Dallas Stars a Los Angeles Kings. Najviac sa mu darilo v Blues, kde v sezóne 2002/03 nazbieral celkovo 57 bodov za 22 gólov a 35 asistencií. Métu 50 bodov prekonal iba v tomto tíme ale rovno trikrát. V Dallase a ani Los Angeles sa príliš dlho neohrial. Aj túžba dokázať, že na to má, ho môže poháňať smerom k podpísaniu zmluvy. Stále sa však bavíme len v rámci teórie. Zatiaľ k ničomu nedošlo a nedá sa reálne čakať, že blízka doba niečo zmení. Tak či tak, Ladislav Nagy je momentálne možno vo svojej životnej forme a je len na ňom, koľko mu vydrží.

ANKETA: Odíde Nagy do Rangers?

  • Áno

    23%

  • Nie

    75%

  • Pôjde niekde inde

    3%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články