Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HK Nitra získal dve posily, jednu zo zahraničia

NITRA - Vedenie tipsportligového klubu HK Nitra oznámilo príchod dvoch nových posíl.
Zdroj: 32701
Zdieľajte:

Do kádra trénera Stavjaňu pribudol mladý obranca Martin Vitaloš. 19-ročný hokejista bol začiatkom tohto roka kapitánom SR 20 na svetovom šampionáte v Česku. Skrátený ročník absolvoval vo farbách švédskeho juniorského mužstva Rögle BK. Vitaloš Nitru už pozná, keďže sa v nej pripravoval koncom roka 2019.

Prečítajte si aj

Spoluhráč Černáka absentuje v zostave Tampy Bay: Potrebuje vyriešiť osobné záležitosti a vyhýba sa doprave

Je to tak. Počas tohto tréningového mikrocyklu v decembri som bol v Nitre veľmi milo privítaný. Páčilo sa mi tunajšie prostredie, profesionálny prístup od vedenia klubu a takisto komunikácia s vtedajšími trénermi. Bolo mi navrhnuté pokračovať po juniorských MS, no vtedy som ešte nemohol. Nitra však na mňa už v zime zapôsobila a vnímam ju ako sympatický klub pre môj hokejový rozvoj,“ uviedol pre web Corgoňov Martin Vitaloš.

Prečítajte si aj

Žilina vystužila zadné rady, posilu získala z maďarskej súťaže

Druhým prírastkom v tíme vicemajstra z minulého roka je útočník Roman Žitný. Mladý hokejista zamieril do Nitry z bratislavského Slovana. Keďže sa sezóna kvôli korone skončila už v marci a päť mesiacov sa mi zo Slovana nikto neozýval, nechcel som zostávať v neistote. Zmluvu v Nitre som riešil už v júni. Kontaktovali ma páni Chrenko s Kováčikom, predostreli mi konkrétnu ponuku, zoznámili má s víziou tímu i s tým, s akou pozíciou v Nitre so mnou počítajú. Samozrejme, že ma ich záujem potešil a budem sa snažiť byť s Nitrou čo najviac úspešný,“ povedal Žitný. Pred angažmánom v Bratislave bol hráčom HC Košice.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články