Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Víťazom Országh Cupu 2020 sa stal Pro Auto Banská Bystrica, históriu písali Gašpar aj Rambo

ŽIAR NAD HRONOM - Jedenásty ročník Országh Cupu prvýkrát v histórii vyhral tím Pro Auto Banská Bystrica, ktorý vo finále porazil Spišskú Novú Ves.
Zdroj: 35818
Zdieľajte:

Tím spod Urpína dokázal vyhrať všetky svoje stretnutia od základnej skupiny, kde zdolal Bulldogs Brno, Goldy Trans Fans Poprad aj Hbk Kremnica Wolves s celkovým skóre 13:2, potom vo štvrťfinále prešiel cez Hbk Victors Podbrezová (3:1), v semifinále padol aj FUNKY MONKEYS Liptovský Mikuláš (3:1) a vo finále Rastislav Gašpar strelil proti Spišskej Novej Vsi dokonca hattrick pri výhre 3:2.

Prečítajte si aj

Třinec plánuje vytvoriť prestupovú bombu a získať obrovský kanadský talent

"Tím bol zložený ideálne. Tento rok všetko sadlo a hlavne sme v sobotu nevybehli do mesta, ustrážili sme sa," hovoril výborne naladený Gašpar, ktorý za šesť zápasov strelil 12 gólov a pridal 7 asistencií. Získal fantastických 19 bodov: "O rok vyzývam v produktivite Michala Chovana," neprechádzal ho úsmev.

Pro Auto sa už na oslavy teší: "Určite to oslávi, ideme si všetci sadnúť do Banskej Bystrice," pokračoval. Okrem toho myslel už na budúci rok 2021: "Boli reči, že sme vyhrali a končíme, ale určite prídeme. Verím, že sa zíde super partia," dodal Rastislav Gašpar.

Históriu prepisoval aj Peter "Rambo" Mojžiš, ktorý získal už svoj deviaty titul na Országh Cupe. Osem vyhral ako hráč Sharks Zvolen, keďže ten ten rok neštartoval, tak sa rozhodol nastúpiť práve za Pro Auto: "Vždy sa zišla super partia. Vtedy to ťahal Michal Chovan, teraz Rasťo Gašpar. Ja osobne som robil, čo sa dalo, padli mi aj góly. Každopádne, všetci sme držali spolu a to je základ úspechu," povedal Mojžiš a jedným dychom dodal, že chce aj jubilejný desiaty titul.

Prečítajte si aj

Žilina vystužila zadné rady, posilu získala z maďarskej súťaže
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články