Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dinamo Minsk získalo troch mladíkov z klubov NHL: Príde aj dlhoročný hráč NHL?

MINSK - Vedenie bieloruského účastníka KHL - Dinama Minsk, potvrdilo, že v sezóne 2020/21 budú v tíme hosťovať mladíci Maksim Sushko, Vladislav Kolyachonok a Ivan Lodnia. Všetci patria klubom NHL a prichádzajú zo zámoria.
Zdroj: 15255
Zdieľajte:

19-ročný bieloruský obranca Kolyachonok bol v roku 2019 v druhom kole draftovaný Floridou Panthers, nedávno uzavrel nováčikovský kontrakt do konca sezóny 2022/23 na 809 167 dolárov ročne. Posledné dve sezóny odohral v kanadskej OHL, pôsobenie v Minsku bude jeho premiérové medzi seniormi. Štartoval na dvoch MS do 18 rokov, kde bol raz kapitánom a aj na MSJ.

Prečítajte si aj

Mladý slovenský útočník je na odchode z Nitry do zahraničia

21-ročný Sushko je krídelníkom. V roku 2017 si ho vybrala Philadelphia Flyers. Platnú zmluvu má do konca sezóny 2021/22, poberá 775 tisíc dolárov ročne. Predošlú sezónu odohral za Lehigh Valley Phantoms v AHL, predtým tri roky pôsobil v OHL. Bielorusko trikrát reprezentoval na MSJ, dvakrát bol kapitánom a v dvoch prípadoch si zahral tiež na seniorských MS.

Trojicu uzatvára 20-ročný americký útočník Ivan Lodnia. Rodák z kalifornského Los Angeles je voľbou Minnesoty Wild z tretieho kola draftu 2017. Pri zmluve do konca sezóny 2021/22 poberá 747 500 dolárov ročne. Posledných päť rokov odohral za Erie Otters v OHL, v roku 2017 túto ligu vyhral. Šesťkrát si obliekol dres Iowy Wild v AHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský útočník s titulom z Austrálie sa domov nevráti: Podpísal ročný kontrakt v zámorí

Do Dinama Minsk by mohol prísť aj kanadský útočník Rob Klinkhammer. 33-ročný hokejista za bieloruský klub hrával rok a pol, v KHL nastupoval tiež za AK Bars Kazaň, s ktorým vyhral Gagarinov pohár a tiež Avangard Omsk. V roku 2018 vyhral s Kanadou na ZOH v Pjongčangu bronz. Za Chicago, Ottawu, Phoenix/Arizonu, Pittsburgh a Edmonton odohral 193 zápasov v NHL (22+21).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články