Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bývalý kanadský útočník Banskej Bystrice sa vo Fínsku nepresadil: Vracia sa do tímu, kde vyhral titul

KODAŇ - Kanadský útočník Charlie Sarault bude v sezóne 2020/21 nastupovať za dánsky tím Rungsted Seier Capital. Podpísal ročný kontrakt.
Zdroj: 31582
Zdieľajte:

28-ročný center v minulom ročníku odohral za Jukurit vo fínskej Liige 50 zápasov, získal 20 bodov za osem gólov a 12 asistencií, čo nebolo podľa predstáv vedenia, ktorého ho bralo po skvelej sezóne práve v dánskom klube Rungsted Seier Capital.

Prečítajte si aj

Martin predstavil nového trénera, získal zaujímavé meno z Tipsport ligy

Za ten v sezóne 2018/19 odohral 44 zápasov a získal až 60 kanadských bodov za 15 gólov a 45 asistencií. Nazbieral aj 22 plusových bodov v hodnotení +/-. Výrazne pomohol k zisku titulu aj národného pohára.

Rodák z Fournieru počas ročníka 206/17 nastupoval aj na Slovensku za HC ´05 iClinic Banská Bystrica, lenže výraznejšie sa nepresadil. V deviatich dueloch získal tri body (1+2). V Európe hrával aj za rakúsky Dornbirner EC a nemecké druholigové celky EC Bad Nauheim i ESV Kaufbeuren.

V zámorí štyri sezóny nastupoval za Kingston Frontenacs a Sarniu Sting v OHL. Neskôr hrával za Norfolk Admirals AHL a v Utahu Grizzlies zas ECHL. Sarault sa počas tohto leta pripravuje na suchu s Joshom Brittainom, ktorý v roku 2018 vyhral titul s Banskou Bystricou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články