Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra mala eminentný záujem, aby Buček zostal: Ponúkli sme mu najvyššie možné finančné podmienky, hovorí Kováčik

NITRA - Mladý slovenský útočník Samuel Buček sa vo štvrtok stal oficiálne hráčom HC Slovan Bratislava, kam sa presunul HK Nitra napriek tomu, že pod Zoborom bol eminentný záujem o jeho zotrvanie.
Zdroj: 33335
Zdieľajte:

Prezident "Corgoňov", ktorým je Miroslav Kováčik, pre klubový web vysvetlil celú situáciu: "Urobili sme maximum, aby Samo zostal v Nitre ešte minimálne jednu sezónu. Rokovania s ním a jeho agentom prebiehali vyše dvoch mesiacov. Stále chcel čakať na zahraničie. Pripravoval sa na sezónu spolu s niektorými ďalšími hráčmi v našich priestoroch," hovorí.

"Ponúkli sme mu najvyššie možné finančné podmienky u nás. Do zmluvy sme mu dávali klauzulu o uvoľnení do zahraničia. Po tom, čo nechcel podpísať ani takýto kontrakt, nám bolo jasné, že ani zahraničie už nie je pre neho takou prioritou. Stále sme presvedčení, že u nás by mal najlepšiu možnosť svojho rastu a vedel by sa posunúť od nás do iných svetových líg tak ako napríklad Mišo Krištof, Robo Lantoši či Maťo Paulovič. Jeho rozhodnutie nás mrzí, ale rešpektujeme ho," prezradil Miroslav Kováčik.

Dvadsaťjedenročný útočník začal s hokejom v mládežníckych kategóriách v Nitre. Už v juniorskom veku sa však rozhodol skúsiť hokej v zámorí, kde si dve sezóny odkrútil v špičkových juniorských súťažiach USHL a QMJHL. Po návrate na Slovensko sa v sezóne 2018/2019 vrátil do rodnej Nitry, kde sa s 39 strelenými gólmi stal najlepším strelcom Tipsport Ligy. V tej istej sezóne sa stal aj najužitočnejším hráčom play off, keď pomohol svojmu tímu dostať sa až do finále.

Minulý ročník začal v najvyššej fínskej súťaži v tíme KooKoo, odkiaľ sa počas roka sťahoval späť do Nitry. V drese "corgoňov" patril opäť ku kľúčovým hráčom. V 42 zápasoch zaznamenal 15 gólov a 12 asistencii.

Buček má za sebou úspešné juniorské šampionáty v drese Slovenska (MS 20 a dva roky predtým MS 18), a taktiež už aj pár štartov v reprezentačnom A-tíme.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články