Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Väyrynen sa teší na nové zážitky zo Slovenska, má rád tenis či gastronómiu

TAMPERE - Fínsky útočník Janne Väyrynen by mal byť v novej sezóne oporou HC Mikron Nové Zámky. Na svoje prvé pôsobisko mimo rodnej krajiny sa teší, fanúšikovia od neho očakávajú góly aj asistencie. Aj o tom hovoril v rozhovore pre klubový web novozámockého tímu.
Zdroj: 35771
Zdieľajte:

28-ročný krídelník v predošlom ročníku nastupoval za KeuPa HT v lige Mestis, získal 42 bodov za 21 gólov a rovnaký počet asistencií: "Som veľmi nadšený, že môžem hrať na Slovensku. Veľa rokov som hral proti rovnakým tímom, hráčom a rovnakému štýlu hokeja, takže na tieto nové zážitky skutočne čakám. Mám pár bývalých spoluhráčov, ktorí na Slovensku hrali, a úroveň hry si pochvaľovali," hovorí Väyrynen pre klubový web.

Veľa času mimo ľadu bude určite tráviť s krajanom Markusom Västilom: "Osobne ho nepoznám, ale poznám ho ako hráča, ale žijeme v rovnakom meste a máme spoločných veľa priateľov, takže si myslím, že sa spoznáme ešte skôr ako na Slovensku. Čo sa týka hráčov v mužstve, s pár Slovákmi som si už zahral, ale v Nových Zámkoch z nich nie je ani jeden. Čaká ma teda veľa nových tvárí," pokračuje Väyrynen.

Fanúšikom Nových Zámkov sa predstavil aj po nehokejovej stránke: "Som veľký športový fanúšik. Rád sledujem rôzne zápasy a súťaže, okrem hokeja väčšinou futbal a tenis. V lete hrám tenis tak často, ako len viem. Okrem toho som veľký chlap, takže často riešim jedlo. Naozaj si ho užívam. Keď mám čas, sledujem programy a videá o varení, pričom sa snažím na tanier dostať nové veci. Rád tiež cestujem a, samozrejme, spoznávam nové kultúry a gastronómiu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcnovezamky.eu

Diskusia

Podobné články