Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chicago Blackhawks podpísalo kontrakty s dvomi perspektívnymi hráčmi z Európy a univerzity

CHICAGO - Vedenie Chicaga Blackhawks potvrdilo podpisy zmlúv s dvomi hokejistami, ktorými sú obranca Wyatt Kalynuk a švajčiarsky útočník Pius Suter.
Zdroj: 33074
Zdieľajte:

Kanadský bek podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt. Posledné tri sezóny odohral za University of Wisconsin v NCAA. Celkovo nastúpil na 110 duelov, získal slušných 78 bodov (19+59). Posledná sezóna bola pre neho s 28 bodmi najlepšia, navyše bol počas nej kapitánom tímu z mesta Madison.

Prečítajte si aj

Kladno čaká rekonštrukcia zimného štadióna: Začať sa má na jar 2021, výberové konanie začalo už teraz

Vo Wisconsine Kalynuk šéfoval tímu, v ktorom hrali napríklad útočník Cole Caufield, prvokolový výber Montrealu spred roka, Alex Turcotte, celková päťka draftu NHL 2019 (LA Kings), K'Andre Miller, obrovská nádej NY Rangers alebo Dylan Holloway. Ten má byť na tohtoročnom drafte vybraný v prvom kole.

Kalynuk je rodákom z Virbenu v Manitobe. V roku 2017 ho draftovala v siedmom kole Philadelphia Flyers, ktorá s ním ale zmluvu nikdy nepodpísala, a tak o práva na hráča prišla.

24-ročný Suter v poslednom ročníku odohral za ZSC Lions v NLA 50 zápasov, získal 53 bodov za 30 gólov a 23 asistencií. Stal sa najproduktívnejším mužom NLA, jej najlepším strelcom a získal aj cenu pre najužitočnejšieho hokejistu sezóny 2019/20. Dominoval aj štatistike +/- (+23). S Chicagom sa dohodol na ročnej zmluve.

Prečítajte si aj

VIDEO Švajčiarska hviezda a dlhoročný hráč NHL podpísal päťročný kontrakt v rodnej krajine
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články