Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Urban mal ponuku z Tipsport ligy: Prednosť dal Žiline, s ktorou chce postúpiť

ŽILINA - Český útočník Tomáš Urban ohlásil návrat na Slovensko. Opora Nových Zámkov z predošlých rokov podpísala kontrakt s tímom Vlci Žilina, ktorý má po prechode k novým majiteľom vysoké ambície.
Zdroj: 30991
Zdieľajte:

35-ročný viac než dvojmetrový center predošlú sezónu dohral za Cracoviu Krakov: "Mal som možnosť ostať v Krakove, avšak nedohodli sme sa. Nakoniec a vzhľadom k situácii aká je, som čakal až sa trocha začne hýbať trh s hráčmi," povedal Urban pre facebookový profil žilinského mužstva.

Záujem o neho nebol iba v Žiline: "Mal som ponuku i zo slovenskej Tipsport ligy, ale po pár hovoroch s agentom, následne s Frantou Skladaným, ktorý mi povedal o víziách klubu - kam chcú smerovať, som nakoniec uprednostnil Žilinu. Určite zohralo rolu aj zostavovanie zmluvy, ktorá mi príde vyrovnaná pre obe strany," prezradil rodák z Ostravy.

Prečítajte si aj

DVTK má nového trénera: Prichádza kanadský kouč, ktorý viedol Ottawu v NHL

Vlci tak získali nesmierne skúseného hráča s viac než tristo zápasmi v najvyššej českej Extralige, ďalších necelých sedemdesiat pridal v Nových Zámkoch: "Rozhodne by som nešiel do SHLy, keby tím nemal ambície a jasný cieľ postupu do Tipsport ligy. Nie som už najmladší, nečakám pozvánku do reprezentácie, ale určite mám ambície vyhrávať a hrať čo najvyššie v tabuľke," pokračuje Urban.

Pod Dubňom sa stretne napríklad s Ondrejom Mikulom, s ktorým pôsobili v Krakove: "Než som podpísal zmluvu, tak som si s Ondrejom zavolal. Vychádzali sme spolu dobre a verím, že naviažeme na dobrú spoluprácu, ktorú sme mali. Máme rovnakého agenta, zastupoval i Jardu Markoviča, čo je stále skvelý hráč. Je mi jasné, že v mužstve bude pár skúsených hráčov, ktorí budú musieť byť lídrami, ťahať tím a predávať skúsenosti mladým hráčom. Verím, že sa podarí ešte nejakých skúsených hokejistov dotiahnuť," dodal Tomáš Urban.

Prečítajte si aj

Rudolf Huna nekončí, čaká ho 21. sezóna kariéry: Zmluvu podpísal v tíme Tipsport ligy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com/vlcizilina

Diskusia

Podobné články