Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemecká DEL liga posúva štart novej sezóny, počká na fanúšikov

BERLÍN - Aj keď mala nemecká DEL liga pôvodne odštartovať 18. septembra, tak začiatok sezóny 2020/21 sa posúva dovtedy, kým nebude povolené, aby diváci mohli zapĺňať štadióny.
Zdroj: 35104
Zdieľajte:

Vedenie súťaže však oznámilo aspoň to, že licenciu získalo všetkých doterajších 14 účastníkov, takže štartové pole sa meniť nebude. Mení sa ale názov, keďže súťaž získal nového hlavného partnera, a tak bude niesť názov PENNY DEL liga.

Pre nemecké kluby sú príjmy zo vstupného prakticky najdôležitejšou časťou rozpočtu, a tak sa nemôže začať bez divákov. Kluby sa dohodli na tom, že všetci hráči prídu o 25% svojich platov, niektorí sú podľa eishockey.de proti.

Nového zamestnávateľa si kvôli tomu začal hľadať americký útočník Austin Ortega z Eisbären Berlín a nie je vylúčené, že sa pridajú aj ďalšie. Navyše, vedenie DEL-ky posunulo termín podpisovania nových hráčov na 15. júl. Len pre doplnenie, novinkou je aj Nemecký pohár, ten sa odohrá v novembri v Krefelde.

V sezóne 2020/21 by mal hrať PENNY DEL ligu jeden Slovák a to útočník Andrej Bíreš, ktorý bude súčasťou Norimbergu Ice Tigers.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články